Portal HBŽ vijesti već tri dan uporno piše neke analize o stanju u HDZ-u BiH HBŽ i pravi nekakve analize o mogućnostima formiranja većine u Skupštini HBŽ.

Pri tom je očito izražena netrpeljivost ovog portala prema HDZ-u BiH. Očito kupljen od nekih drugih političkih struktura, gubi smisao profesionalnog, objektivnog, neutralnog i istinitog informiranja javnosti. Ponavljajući tri (3) dana uzastopno iste tekstove sa kraćim korekcijama očito je da urednik ovog portala, i oni koji pišu ove tekstove, u ove neistine i obmane žele uvjeriti sami sebe, a ne javnost.

Njihova analiza kako je HDZ BiH gubitnik ovih izbora, na način kako je oni vide ne odgovara istini. Stvarnost je na njihovu žalost takva da je HDZ BiH HBŽ u bivšem sazivu skupštine imao jednog (1) zastupnika, a sad ih ima pet (5). I takvim rezultatom smo apsolutno zadovoljni. U redovnom izbornom procesu HDZ BiH HBŽ je imao 4360 glasova, HNP 4046 i HDZ 1990  4032 glasa, pa se temeljem toga s pravom i smatramo izbornim pobjednicima. O preferencijama i dopisnim glasovima ovaj put nećemo.

Navode o nekakvim obećanjima o dva (2) izaslanika u Federalnom Domu naroda ne vrijedi niti komentirati.

HDZ BiH je i preozbiljna stranka da bi bilo kome prepuštala vođenje političkih pregovora u njeno ime, ali u potpunosti poštujemo i naše koalicijske partnere. S tim u vezi odnos HDZ-a i koalicijskih partnera je stabilan i takav će i ostati.

Iako bi to mnogi željeli, unutar ŽO HDZ-a BiH nema nikakvog raskola i pet (5) zastupnika u Skupštini HBŽ su sigurne HDZ-ove ruke. Da, pokušaja kupovine i nekorektnog ponašanja pojedinih političkih stranaka je bilo ali bez ikakvog uspjeha. HDZ BiH je u HBŽ stabilan, kompaktan i sa svojim partnerima će činiti većinu u Skupštini HBŽ, bez obzira na promišljanja pojedinih kvazi- analitičara.

Priča o forsiranju starih potrošenih kadrova je stvarno domena naučne fantastike. Svatko tko pogleda naše izborne liste, kao i izabrane zastupnike na svim razinama vlasti, vidjet će da su to sve novi i mladi ljudi, koji do sad nisu obnašali nikakve političke dužnosti. Naš plan je da i u uspostavi izvršne vlasti idemo s novim ljudima, i kadrovima za koje smatramo da će biti najbolje rješenje u ovom vremenu.

I na kraju da, razgovarali smo i sa predstavnicima HNP-a i HDZ-a 1990 te predložili suradnju u formiranju skupštinske većine, sukladno našim predizbornim obećanjima. Pri tom nismo vidjeli dovoljno volje i razumijevanja u tim pregovorima. I tad smo čvrsto ostali uz naše partnere. Implikacija da smo htjeli stvarati nekakvu većinu koja bi mijenjala Ustav županije te time uskratili prava drugim narodima u našoj županiji nikako ne stoji. Naprotiv upravo inzistiramo na međusobnom uvažavanju i razumijevanju s predstavnicima srpskog i bošnjačkog naroda, uvažavajući sva njihova prava i dužnosti koje im pripadaju.

ŽO HDZ BiH – Ured za informiranje

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok