U okviru projekata EU4AGRI, EU4AGRI-Recovery i EU4BusinessRecovery, koje financira Europska unija, u srijedu, 28. prosinca, objavljen je Javni poziv za dodjelu bespovratnih sredstava za mjeru potpore za ublažavanje negativnog utjecaja poremećaja na tržištu i klime. promjene u primarnoj poljoprivrednoj proizvodnji.

Ciljevi ovog poziva su doprinijeti ublažavanju negativnih poremećaja na tržištu sirovina tijekom 2022. godine u sektoru poljoprivrede i prehrane u BiH nastalih kao posljedica pandemije Covid-19 i rata u Ukrajini, doprinijeti ublažavanju klime. promjena na poljoprivredno-prehrambenom sektoru u BiH, optimizacija operativnih troškova, održavanje produktivnosti, likvidnosti i konkurentnosti poljoprivredno-prehrambenog sektora u Bosni i Hercegovini, te podrška stabilizaciji postojećih lanaca vrijednosti od primarne proizvodnje do prerade i plasmana proizvoda na trgovina.

Mjera interventne potpore provodit će se kroz financijsku potporu za nabavu mineralnih gnojiva (NPK, KAN i UREA), financijsku potporu za nabavu sustava za navodnjavanje te financijsku potporu za zaštitu od mraza.

Cijeli poziv možete pročitati ovdje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok