• Short title article: Od 15. do 20.svibnja

Nova tjedna sniženja od 15.- 20.05.2023. u svim Bilo trade baucentrima!

Ovoga tjedna odabrali smo proizvode koje možete pronaći po još povoljnijim cijenama! 

Iz nove ponude:

  • Elektrode i žice INE-20%
  • Baglame tokarske -20 %
  • Rezne ploče MAMUT - za željezo -20%
  • Brusne ploče MAMUT - za željezo -20%
  • Točkići za kapiju IBFM -20%
  • Brave IBFM -20%
  • Panelna ograda i stupci -10%

Kako sam zamijeniti ili postaviti bravu?

Brave su ključni dio svakih vrata te omogućuju nesmetano otvaranje, zatvaranje i zaključavanje vrata. Uz glavnu funkciju sigurnosti svakako valja spomenuti i estetsku ulogu brave i garniture.

U Bilo trade-u možete pronaći razne vrste kvaka u raznim bojama od kvalitetnih europskih dobavljača kao što su Hoppe i Fimet.

1. Prije zamjene brave

Prilikom zamjene brave svakako obratite pozornost na model postojeće brave koju imate upravo zbog različitih dimenzija same brave, kako ne bi kupili model brave koji ne odgovara vašim vratima. Današnje brave su većinom univerzalne, napravljene i za desna i lijeva vrata. Kako bi bravu prilagodili lijevim ili desnim vratima proizvođači su razvili razne sisteme okretanja upada.

2. Skidanje brave

Prilikom zamjene brave prvi korak je skidanje kvake. Kvaka je inače spojena s imbus vijkom, pa će vam za ovaj korak biti potreban imbus ključ. Kod starijih kvaka umjesto imbus vijka kao osigurač se znao koristiti maleni čavlić koji se treba izvaditi kako bi odvojili kvaku od brave i vrata. Sljedeći korak je odvijačem ukloniti vijak koji osigurava cilindar (ukoliko se radi o bravi s cilindrom, koji se nalazi na prihvatnoj ploči brave; brave s ključem ili za WC nemaju ovaj vijak) Nakon što se ukloni taj vijak može se izvaditi cilindar.

Svakako treba pripaziti da se u cilindru nalazi ključ pošto je cilindar ne može izvaditi dok ključ nije u njemu i dok je u osnovnoj poziciji. Kod vađenja cilindra ključ treba okrenuti za pola okreta kako bi se jezičak cilindra poravnao sa cilindrom, kako bi se dao izvaditi. Posljednji korak skidanja stare brave je odvijačem odšarafiti vijke koji bravu spajaju s vratima, na vrhu i dnu čeone ploče brave. Nakon tog koraka brava će se moći izvaditi iz vrata.

3. Postavljanje brave

Kod postavljanja nove brave prvi korak je umetnuti bravu u vrata. Nakon što se brava umetne u vrata potrebno je postaviti kvaku u bravu kako bi se osiguralo da su brava i kvaka u pravoj poziciji prije učvršćivanja brave. Zatim se brava priloženim vijcima učvrsti za vrata. Sljedeći korak je umetanje cilindra (ukoliko se radi o bravi za cilindar) te učvršćivanje cilindra u pravilan položaj.

Posjetite nas i pogledajte ponudu u Vašem najbližem Bilo trade-u: u Širokom Brijegu, Mostaru, Ljubuškom, Livnu i Grudama.

Gradimo zajedno!

Vaš Bilo trade

Nudimo besplatan prijevoz kupljene robe.

STRANIM DRŽAVLJANIMA VRŠIMO POVRAT PDV-a.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok