• Short title article: Suradnja

Na inicjativu ravnatelja Srednje ekonomske škole Livno Miroslava Ćurića i ravnatelja Srednje ekonomske i birotehničke škole Bjelovar Vladimira Štefaneca, a uz svesrdnu podršku ministrice Gordane Nakić potpisan je Sporazum o suradnji koji će rezultirati uspostavom predmeta "Izrada projektnih prijedloga za nacionalne i EU projekte".

Cilj ovog sporazuma je pružiti učenicima Srednje ekonomske škole Livno priliku za stjecanje znanja o pisanju projektnih prijedloga za nacionalne i EU projekte te njihovu primjenu na konkretnim projektima.

Obzirom da je Europska komisija za razdoblje 2022.-2027. odobrila nove programe za EU predpristupne fondove u vrijednosti od nekoliko stotina milijuna eura, sporazum će omogućiti učenicima razviti vještine potrebne za uspješno sudjelovanje u procesu prijavljivanja i provedbi projekata te će im otvoriti vrata suradnje s javnim i privatnim tvrtkama na području naše županije i šire.

Na kraju moramo izraziti zahvalnost gospodinu Josipu Geli iz Franjevačkog muzeja i galerije Gorica Livno te karmelićaninu ocu Zvonki Martiću na njihovom izdvojenom vremenu kako bi naši dragi gosti imali priliku upoznati se s turističkim ljepotama Livna i okolice i dobiti uvid u kulturnu i prirodnu baštinu ovog područja.

Ova suradnja između Srednje ekonomske škole Livno i Srednje ekonomske i birotehničke škole Bjelovar predstavlja važan korak u obrazovanju učenika i jačanju njihovih mogućnosti na tržištu rada. Očekuje se da će učenici Srednje ekonomske škole Livno kroz ovaj predmet steći konkretne (i iznimno tražene) vještine i znanja koje će im biti od koristi u njihovoj budućoj karijeri.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok