• Short title article: 7.5 milijuna KM za investicije

Dan općine Tomislavgrad obilježen je u četvrtak polaganjem vijenaca pred spomen-obilježjem poginulim braniteljima u središtu grada te dodjelom javnih priznanja istaknutim pojedincima.

Uz predstavnike Općine Tomislavgrad, načelnika Ivana Buntića i predsjednika Općinskog vijeća Ilije Papića, obilježavanju su nazočili predstavnici Vlade i Skupštine Hercegbosanske županije, izaslanstva Kupresa, Livna, Posušja, Ljubuškoga, Novog Travnika, Šestanovca, Pleternice, Novske… ,MUP-a HBŽ, veleposlanstva Republike Hrvatske u Bosni i Hercegovini te predstavnici braniteljskih udruga iz Tomislavgrada i HBŽ-a.

Kratku molitvu ispred spomen obilježja za sve pokojne hrvatske branitelje upriličio je duvanjski gvardijan fra Bože Milić nakon čega je u kino dvorani održana svečana sjednica Općinskog vijeća.

Prisutnima se prigodnim riječima obratio načelnik Općine Tomislavgrad Ivan Buntić, te predsjednik Općinskog vijeća Tomislavgrad Ilija Papić, predsjednik Vlade HBŽ-a Ivan Vukadin i konzul Republike Hrvatske u Livnu Tomislav Vrdoljak.

Načelnik Ivan Buntić uputio je prigodnu čestitku za Dan općine svim Duvnjacima u Domovini i izvan nje. Ovom je prilikom je iznio i podatke o trenutačnim projektima, izdvojivši sufinanciranje prve nekretnine, ulaganje u vrtiće, povećanje jednokratne naknade za novorođenu djecu, besplatni prijevoz i udžbenike za školarce, te ulaganje u infrastrukturne projekte  i naglasio kako je za te kapitalne investicije planirano 7,5 milijuna KM.

Tradicionalno, i ove godine dodijeljena su javna priznanja - Medaljon Općine i Počasni građanin općine Tomislavgrad.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i duvanjski franjevac Ante Pranjić osobno su preuzeli dodijeljena im javna priznanja općine Tomislavgrad Medaljon Općine i Počasni građanin.

Javno priznanje, Medaljon Općine dodijeljen je fra Anti Pranjiću na prijedlog Kulturno informativnog centra u Tomislavgradu zbog svog dugogodišnjeg postignuća na području kulture, umjetnosti i drugih područja društvenog života jer je kao svećenik, književnik i vizionar svojim društvenim, književnim, svećeničkim i umjetničkim radom i zalaganjem za opće dobro zadužio zajednicu.

Priznanje Počasni građanin općine Tomislavgrad na prijedlog Matice hrvatske dodijeljeno je izborniku hrvatske nogometne reprezentacije Zlatku Daliću jer je kao nogometni trener zbog svog djelovanja i postupaka  pridonio razvijanju međusobnih odnosa naroda i država odnosno Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske povezujući sve Hrvate u svijetu.

Dan općine Tomislavgrad se svake godine održava u sklopu duhovno-kulturne manifestacije "Dani sv. Nikole Tavelića" koja se u Tomislavgradu održava od 30. lipnja do 9. srpnja.

Inače, Dan općine slavi se u spomen na 1924. godinu, kada je u čast tisućite obljetnice krunidbe kralja Tomislava položen kamen temeljac za izgradnju duvanjske bazilike.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok