• Short title article: MUP HBŽ

Na području Hercegbosanske županije tijekom mjeseca srpnja 2023. godine evidentirana su 23 prekršaja, odnosno slučaja narušavanja javnog reda i mira, koje je počinilo 35 osoba, od toga je jedna osoba maloljetna.

U narušavanjima javnog reda i mira sudjelovalo je 46 osoba. U odnosu na mjesec srpanj 2022 godine ( 32 prekršaja koje je počinilo 40 osoba ) počinjen je manji broj prekršaja za 9 ili za 28,13 %, a broj počinitelja prekršaja je manji za 5 počinitelja ili za 12,50 %.

Po strukturi prekršaja tijekom srpnja 2023 godine najviše prekršaja ( 10 prekršaja ) počinjeno je po čl. 4. Zakona o javnom redu i miru ( svađa, vika, vrijeđanje ). Po mjestu događaja najviše prekršaja evidentirano je na ulici ( 12 prekršaja ). Najviše prekršaja ( 13 prekršaja ) počinjeno je od strane jedne osobe. Najviše počinitelja prekršaja ( 11 osoba je starosne dobi od 56 godina ). Po danima u tjednu najviše prekršaja ( 6 prekršaja) počinjeno je subotom

Sagledavajući stanje po Policijskom postajama tijekom mjeseca srpnja 2023 godine najviše prekršaja evidentirano je na području PP Livno ( 9 prekršaja ili 39,13 % ), zatim na području PP Tomislavgrad ( 6 prekršaja ), a najmanje na području PP Kupres gdje nisu evidentirani prekršaji.

Uzimajući u obzir da je zabilježen manji broj prekršaja i da nisu zabilježeni teži oblici narušavanja javnom reda i mira i sagledavajući sve navedeno, može se konstatirati kako je stanje javnog reda i mira na području Hercegbosanske županije zadovoljavajuće.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok