• Short title article: Predsjednik ŽO HDZ BiH HBŽ
Dragan Konta; Foto: Livno Online / Z. Karadža

Nedavno su završeni unutarstranački izbori u HDZ-u Bosne i Hercegovine u HB županiji.

Nakon što su izabrani predsjednici općinskih odbora izabrano je i novo vodstvo županijskog odbora. Novi/stari predsjednik je Dragan Konta.

Demokratski izbori

"Na izbornoj sjednici ŽO HDZ-a BiH pojavila su se dva kandidata. Ja i ime Josipa Čelara. Nakon dva kruga glasanja dobio sam povjerenje većine stranačkih kolega. Moram reći da je Josip Čelar bio kvalitetan kandidat i zaslužuje respekt i sigurno ga u narednom razdoblju, zajedno s ostalim kolegama, vidim kao snagu koja može osvježiti HDZ BiH", izjavio je Dragan Konta za Livno Online.

Spoj mladosti i iskustva

"Svaki izbori nose određeni adrenalin. Osobito ako za određene pozicije imate više kandidata. Što je u konačnici dobro za stranku i može je samo ojačati. Svi općinski/gradski odbori u HB županiji, uključujući i županijski, su spoj mladosti i iskustva. Iskustvo starijih članova stranke će dobro doći mlađim članovima. Istaknuo bi da u od šest općinskih/gradskih odbora u tri imamo nove, mlade predsjednike. Uskoro kreću i pripreme za lokalne izbore. A u tijeku su i razgovori oko formiranja skupštinske većine kako bi dobili novu Vladu HBŽ", dodao je Konta.

Odlazak zastupnice Marije Bagarić iz stranke

"Osobno nisam razgovarao s gđicom. Marijom Bagarić nakon napuštanja stranke. Mislim da je njena odluka ishitrena, ali svatko ima pravo da upravlja svojim političkim opredjeljenjem. Osobno joj želim sve najbolje. Međutim, ne mogu se složiti s onim što je izjavila nakon istupanja iz stranke. Gđica. Bagarić je imala jedno veliko povjerenje, unatoč političkom neiskustvu, da dođe na poziciju broj dva županijske liste HDZ-a BiH za opće izbore. I unatoč malom broju osvojenih glasova je izabrana za zastupnicu u Skupštini. Samo pogledajte koliko je glasova donijelo jedno Livno u odnosu na ostale općine pa imamo samo jednog zastupnika iz Livna u Skupštini. Lista je bila napravljena fer i korektno kako bi svaka općina dobila jednog zastupnika u Skupštini.", naveo je za kraj Dragan Konta.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok