• Short title article: Glazba uživo

Ovaj vikend, subota 18.11., u "Pivnici Livno" očekuje vas glazba uživo.

U goste dolazi poznati bh glazbenik Muris Varajić.

Svoje prve glazbene korake Varajić je počeo u opkoljenom Sarajevu 1993. godine kada prvi put uzima gitaru u ruke, te počinje preslušavati vrhunske svjetske gitariste poput Steva Vaia, Joea Satriania, Yngwiea Malmsteena, Mark Knopflera, David Gilmoura, Vlatka Stefanovskog…

Solo karijeru počinje 2007. godine kada za strano tržište objavljuje instrumentalni album Let It Out. Album bilježi odlične kritike, a časopis Guitar Player u julu iste godine piše članak o njemu. Počinje raditi kao učitelj gitare, piše kolumne za ChopsFromHell.com i radi video predavanja za GuitarMasterClass.net.

 

Pobjednik je gitarističkog natjecanja Steve Vai Competition u Londonu 2008. godine.

Dvije godine za redom bio je finalist svjetskog natjecanja Guitar Idol koje se održavalo u Londonu. Laureat je nagrade AMUS-a “Bodo Kovačević” za doprinos instrumentalnoj glazbi u BiH. Kao solist nastupa u čitavoj regiji, od Austrije do Makedonije, gdje najčešće izvodi pjesme Pink Floyda, Dair Straitsa, Deep Purplea, Joe Satriania i drugih, ali i svoja autorska djela rađena u specifičnom i prepoznatljivom glazbenom stilu.

Njegov stil sviranja prepoznali su mnogi profesionalni svjetski glzabenici i kritičari, te u svojoj karijeri osvaja brojne nagrade. Tako je njegova kompozicija „Mojo Oro” proglašena najboljim etno instrumentalom na festivalu „Just Plain Folks Music award“ u Sjedinjenim Državama, a bio je i finalist gitarskog natjecanja „World Guitar Idol“ u Londonu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok