• Short title article: Blagdani u Livnu

Turistička zajednica Grada Livna pod pokroviteljstvom i u suradnji s Gradom tradicionalnim paljenjem prve adventske svijeće otvara manifestaciju "Advent u Livnu 2023".

Paljenje prve adventske svijeće, svijeće nade, bit će upriličeno u subotu, 2. prosinca, na Trgu kralja Tomislava s početkom u 19 sati.

Program za sve uzraste

Izvođenjem adventskih pjesama članova župnog zbora i svih okupljenih započet će odbrojavanje tjedana do Božića s tim da Turistička zajednica i ove godine donosi prigodan program prilagođen svakom uzrastu.

Nadalje, u srijedu, 6. prosinca, za najmlađe bit će priređeno otvaranje ledenog parka te dolazak Svetog Nikole u grad.

Paljenje druge adventske svijeće uz VIS Emanuel održat će se 9. prosinca na Trgu kralja Tomislava s početkom u 19 kad je organizirano i humanitarno klizanje pod nazivom "Topliji Božić".

Paljenjem treće adventske svijeće, uz Duhovnu glazbu Mir, zakazano je za 16. prosinca s početkom u 19 sati dok će Tradicionalna livanjska čajanka biti upriličena 22. prosinca.

Christmas Bus

U sklopu Adventa u Livnu, 23. prosinca HKUD Dinara priređuje godišnji koncert kada će biti održano paljenje i četvrte adventske svijeće uz VIS Ana a završni kulturno zabavni događaj je doček Nove 2024. godine.

Livno Bus za vrijeme Adventa u Livnu i ove godine uvodi "Christmas Bus" koji će biti ukrašen na poseban način, a koji će svaki vikend besplatno kružiti po gradu i prigradskim naseljima te pružati besplatan prijevoz do gradskog trga gdje će biti upriličen bogat blagdanski program.

Kako ističu iz te tvrtke, na ovaj način žele drugu godinu zaredom, uz svoja iznenađenja, dati doprinos da Advent, koji uskoro počinje, bude još ljepši i ugodniji te da naprave pozitivnu priču u svome gradu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok