• Short title article: Autora Ante Čokolića

Knjiga pod nazivom ‘‘23_ni ovo nije bija moj dan‘‘, autora Ante Čokolića predstavljena je 30.prosinca u Livnu, a u organizaciji Koordinacije udruga iz Domovinskog rata Grada Livna.

Knjiga svjedoči o osobnom iskustvu Ante Čokolića s ratišta za vrijeme Domovinskog rata unutar 4. gardijske brigade Hrvatske vojske (HV), a prožeta je kršćanskim duhom i vjerom za pomaganje drugima u proteklom ratu gdje je mogao poginuti čak 23 puta. Knjiga je posvećena svim braniteljima i sudionicima Domovinskog rata.

Uz autora, na predstavljanju knjige govorili su njegovi suborci i veterani iz 4. brigade HV-a Zvonko Čondrić i Martin Paponja. Istaknuli su kako je autor napisao istinu o herojima, koji su obranili Hrvatsku.

U spomenutoj knjizi autor je opisao svoj ratni put ali i ratni put svih koji su bili s njim.

‘‘Bili smo mladi momci iz različitih mjesta, uglavnom i sela Dalmatinske Zagore i Hercegovine, koji su tužnom i grubom sudbinom spojeni zajedno. Neki su prvi put primili puške u svoje ruke. Nismo imali znanja što i kako trebamo ali imali smo veliko srce i veliku želju. Znali smo da trebamo obraniti svoj dom,svoju obitelj i prijatelje, nepoznati ljudi prepušteni sami sebi, prepušteni jedni drugima, a na kraju prijatelji za cijeli život‘‘, stoji u predgovoru knjige koju je potpisao satnik Ivan Gotovac.

Inače, Ante Čokolić se nakon srednje medicinske škole u Splitu uključio u obranu Hrvatske i u 4. gardijskoj brigadi od srpnju 1991. do listopada 1995. obavljao je dužnost vojnika, medicinskog tehničara u pješačkoj satniji te zapovjednika voda. Od 2016. načelnik je Odjela za razvoj i upravljanje karijerama u Personalnoj upravi Glavnog stožera, a od 2018. do veljače 2023. je bio predsjednik Upravnog odbora Zaklade vojne solidarnosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok