• Short title article: Radna posjeta

Potpredsjednik Federacije BiH Refik Lendo u srijedu je sa suradnicima boravio u radnoj posjeti Hercegbosanskoj županiji.

Posjet je započeo u Tomislavgradu gdje se Lendo sastao s predstavnicima Općinskog odbora SDA Tomislavgrad.

U okviru naših redovnih aktivnosti danas smo došli ovdje u Tomislavgrad. Razgovaramo s institucijama, s građanima, da vidimo koji su problemi, što se može uraditi, što se može poboljšati na ovim prostorima gdje žive većinom Hrvati i Bošnjaci, ali i Srbi. Moja poruka je da je ovo naša zajednička zemlja Bosna i Hercegovina i da jedni drugima trebamo vjerovati – poručio je Lendo.

Istaknuo je kako ova poruka vrijedi za cijelu Bosnu i Hercegovinu.

Bez obzira koliko Hrvata ima u Tuzlanskom kantonu, oni se moraju osjećati sigurno tamo, kao što se Bošnjaci moraju osjećati sigurnima u Livnu ili Tomislavgradu – dodao je.

Nakon Tomislavgrada delegacija potpredsjednika Federacije BiH uputila se u Livno u Franjevački muzej i galeriju „Gorica“.

Viši kustos Franjevačkog muzeja i galerije „Gorica“ Livno Josip Gelo upoznao je Lendu sa stalnom muzejskom postavkom, numizmatičkom zbirkom, etnografskom kolekcijom i drugim sadržajem te kulturne ustanove.

Lendo je u Livnu posjetio i firmu Arteli, koja se bavi projektiranjem i proizvodnjom namještaja po mjeri srednje i visoke klase, a program je završen posjetom BKZ „Preporod“ i sastankom s predstavnicima županijskih institucija.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok