• Short title article: Tomislavgrad

Kulturno-informativni centar (KIC) Tomislavgrad u suradnji s Franjevačkim muzejom Tomislavgrad i ove godine u petak, 26. siječnja, od 18 do 22 sata organizira već tradicionalnu Noć muzeja.

Događaj započinje u 18 sati kad će u Gradskoj galeriji KIC-a bit otvorena izložba pod nazivom ”Raj-moj kraj” autora Enisa Redžepagića Heka.

Najomiljeniji duvanjski nastavnik likovne kulture rođen je 1952. god. u Duvnu. Diplomirao je na Akademiji likovnih umjetnosti, pedagoški smjer u Sarajevu 1979. god. u klasi profesora Milorada Ćorovića i Mersada Berbera. Radio je u Osnovnoj školi kao nastavnik likovne kulture u Šujici i Tomislavgradu, te kao vanjski suradnik u Srednjoj strukovnoj školi u Tomislavgradu kao profesor povijesti i likovne umjetnosti.

Izložba se sastoji od ciklusa radova u tehnici akril i ulje iz privatnog vlasništva fra Ante Pranjića, kao i ostalih radova iz autorove osobne zbirke.

Istu večer u 19.30 sati samo u prostorijama Franjevačkog muzeja ''fra Jozo Križić'' u Tomislavgradu bit će otvorena izložba ''Pogled u dubine''.

Tema ove izložbe prilično je neobična pa su umjetnici u skladu s tim pripremili nekonvencionalnu izložbu koja se sastoji od glavnog eksponata koji je prilično velik i zauzima cijelu prostoriju, koja je pretvorena u špilju i posjetitelji će moći ušetati (doslovno) u nevjerojatnu umjetničku instalaciju.

U vrijeme kad bude priređeno otvaranje izložbe u Franjevačkom muzeju, za posjete će od 19 do 21 sat biti otvorene Džudža Džaferova džamija, pravoslavna crkva sv. Nikole, i spomen-bazilika sv. Nikole Tavelića kao i sve stalne postave muzeja.

Izložbu u KIC-u će glazbeno uveličati učenici Osnovne glazbe škole Tomislavgrad a prigodno će biti otvorena i Duvanjska kuća.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok