• Short title article: Priopćenje

Trakavica oko uspostave vlasti u HBŽ se nastavlja. Unatoč već višemjesečnim najavama o uspostavi nove vlade u HBŽ i dalje se ne nazire kraj ovoj enigmi.

No činjenica je da vladajući unatoč svim najavama i obmanama koalicijskih partnera i cjelokupne javnosti o postojanju 2/3 većine za formiranje vlasti nikako ne mogu doći do implementacije te većine. Naime istina je da trenutno ne postoji  sigurna niti natpolovična većina, a o 2/3 većini se ne može razgovarati. U  moru obmana kako potporu toj većini daju i pojedini zastupnici u skupštini iz reda HDZ-a BiH i nekih drugih stranaka koje nisu sklone ovoj vladajućoj opciji gube vjerodostojnost, a vladajućoj koaliciji stvaraju nervozu te čine vrlo nerazumne, brzoplete i za HBŽ štetne poteze. HDZ BiH je itekako stabilna stranka te najave o potpori toj navodnoj većini od Narcisa Lovrenovića - Kente i drugih nemaju nikakvu osnovu. Navodi se u priopćenju Županijskog odbora HDZ-a BiH HB županije.

Upravo jedan od tih nerazumnih poteza je na sceni i danas, a za cilj je imao prisiljavanje pojedinih stranaka na podčinjavanje vladajućim elitama. Nažalost za te svrhe se koristi i javno poduzeće ŠGD koje bi trebalo biti stup razvoja gospodarstva u HBŽ, te da u tom smislu i vodi računa o racionalnosti, ekonomičnosti, pravednosti, a uza sve to o stručnosti i profesionalnom odnosu u smislu kadroviranja unutar ŠGD-a.

Javnosti bi trebalo biti poznato da je ovih dana, nakon 3 mjeseca vršitelja dužnosti direktora i formalno na tu poziciju imenovan Nikola Perković. Mlad, obrazovan čovjek o kojemu smo u proteklom periodu mogli čitati na portalima da se radi o stručnoj i nadasve principijelnoj osobi koja će prije svega voditi računa o profesionalnosti  i stručnosti kadrova, a potom i o gospodarskom rastu i razvoju ŠGD-a.

Iako je većina tih objava dolazila od HDZ-a 1990 kojoj se baš i ne može vjerovati, na osnovu nekih spoznaja, a i obitelji iz koje potječe i mi smo pošli vjerovati da bi ta osoba mogla biti dosljedna svojim stavovima. No bilo je i nekih drugih razmišljanja pa tako jedan pametan čovjek reče, pričekajmo da primi prve plaće pa ćemo vidjeti. I upravo taj čovjek postade vidovit. Sva principijelnost nestade u trenu i pokaza se novo lice političkog poltrona koji po nalogu svojih političkih mentora potpisuje rješenja o smjenama u ŠGD bez obzira na stručnost, potrebu ili zakonske odredbe i pravne procedure koje bi trebale prethoditi takvim odlukama.  

Za spoznaju javnosti i informaciju te „svoje“ odluke je donio i priopćio u nedjeljno poslijepodne, a danas sproveo u djelo. I umjesto da taj mladi čovjek bude primjerom novim mladim kadrovima, sve snove tim ljudima srušio je u trenu. Vladajuća koalicija u tehničkom mandatu pokazuje da je sveto jedino mjesto i položaj, a sve drugo je nebitno. Način prisile i protuzakonito postupanje je opravdana opcija prilikom ostvarivanja prljavih političkih ciljeva. Upravo zbog ovakvog načina rada u ŠGD je prošlih dana došlo više krivičnih prijava zbog nezakonitog postupanja, a ove današnje će zasigurno dovesti do novih. 

ŽO HDZ-a BiH HBŽ

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok