• Short title article: Srijeda

Livno će u srijedu, 7. veljače, biti domaćin Cupi's spoona, međunarodnog gastro natjecanje za osobe s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom.

Organizator ovog natjecanja je Udruga UNUO iz Zagreba u suradnji s Udrugom roditelja djece s poteškoćama u razvoju „Put u život“ (PUŽ) iz Livna, a cilj je povećati vidljivost osoba s invaliditetom i ukazati na njihove sposobnosti.

Silva Matić iz udruge „Puž“ kazala je kako je prijavljeno 13 natjecatelja u kategorijama kuhara i barmena, a pobjednici u obje kategorije bit će proglašeni nacionalnim pobjednicima Bosne i Hercegovine te će našu državu predstavljati na polufinalnom natjecanju u Zagrebu.

Dopredsjednica udruge UNUO Silvije Habel podsjetila je da je ovo natjecanje održano i prije dvije godine u Livnu.

- Rezultat tih natjecanja je trajno zapošljavanje osoba s invaliditetom. Također smo osnovali tvrtku koja se bavi edukacijom gospodarstvenika o pravilnom pristupu u komunikaciji i radu s osobama s invaliditetom. Ovim pristupom želimo smanjiti postotak tvrtki koje plaćaju kvota u korist državnog proračuna, a povećati zaposlenost osoba s invaliditetom - dodala je Habel.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok