• Short title article: Savjeti i informacije

Dana, 16. veljače 2024. godine, Ministarstvo poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva HBŽ je imalo sastanak s Hrvatskim lovačkim savezom kako bi uspostavili kvalitetnije odnose i međugraničnu suradnju u području lovstva.

Jedna od tema sastanka je bila aktualna izrada županijskog nacrta Zakona o lovstvu Hercegbosanske županije i prikupljanje kvalitetnih informacija i iskustava sa područja republike Hrvatske koja ima mnogo pozitivnih radnji za unaprjeđenje lovstva a kako bi ova županija imala što kvalitetniji Zakon o lovstvu.

Razgovaralo se o Uzgoju i zaštiti jelena običnog (lat. cervus elaphus) na području Hercegbosanske županije, sprječavanju krivolova, štete od divljači, nova vrsta divljači u našim lovištima – čagalj (lat. Canis aureus).

Predstavnici ministarstva su se također neformalno sastali sa predsjednikom lovačkog saveza Hercegbosne Draganom Gubercem i profesorom  Lovstva i zaštite prirode dr.sc. Krunoslavom Pinturom te razmijenili iskustva, informacije koje  pomažu u donošenju odluka koje će doprinijeti boljoj organizaciji i unaprijeđenju lovstva u Hercegbosanskoj županiji.

Ovim putem se zahvaljujemo predsjedniku Hrvatskog lovačkog saveza mr.sc. Ivici Budoru i njegovim stručnim suradnicima Mariji Kusturi i Hrvoju Kukasu na ugodnom gostoprimstvu te se nadamo da je ovo početak kvalitetne suradnje u području lovstva s Republikom Hrvatskom.

Navode iz Vlade HB županije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok