• Short title article: Makadam

Regionalni put koji povezuje općine Drvar i Glamoč gotovo je nefunkcionalan zbog oštećenja, rekao je Srni mještanin zaseoka Crni Vrh Trivo Srdić.

Nikad gore

Dodao je kako ova prometnica u proteklih nekoliko desetljeća nikada nije bila u gorem stanju.

"Put je prepun rupa, kamenja i jedino se terenskim vozilima može proći", rekao je Srdić, koji živi na pola puta od Drvara do Glamoča i tridesetak kilometara je udaljen od prve prodavaonice, ali i zdravstvene ustanove.

Rekao je kako put uništavaju i kamioni koji svakodnevno prevoze balvane iz šume.

"Rijetko tko se odluči za povratak jer nema uvjeta, nema puta", istaknuo je Srdić i dodao da se regionalni put između Drvara i Glamoča godišnje malo popravi i da je to sve.

Nitko ništa

Prema njegovim navodima, srpski povratnici u ovaj kraj desetljećima apeliraju da se nešto poduzme, ali uzalud.

"Ovo je prava katastrofa. Svoji smo na svome, ali u uvjetima nedostojnim za život. Godinama apeliramo i molimo da nam se stvori jedan od osnovnih uvjeta za život, ali nitko ništa da kaže, pa ni da obeća", rekao je Srdić.

Pozvao je institucije Republike Srpske i Srbije da pomognu u rješavanju ovog problema jer, kako kaže, oni su jedina nada srpskim povratnicima.

Da je stanje puta od Drvara do Glamoča katastrofalno uvjerio se i novinar Srne koji navodi da je šezdesetak kilometara lošim makadamom putovao oko tri sata.

 

Ranije je RTRS objavila kako je problem isti i s putnim pravcem koji povezuje Drvar i Istočni Drvar u Republici Srpskoj, jer je na području Federacije BiH makadamski put sve do entitetske granice s RS.

U Istočni Drvar, navodi RTRS, svakodnevno na posao odlazi više od stotinu Drvarčana.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok