• Short title article: Akcija u Tomislavgradu

Policijski službenici kontinuirano poduzimaju mjere i radnje u cilju suzbijanja zlouporabe svih vrsta droga na cijelom području Hercegbosanske županije.

Poduzete mjere i radnje na području nadležnosti našeg Ministarstva rezultirale su zapljenom droge, oružja i druge opreme, te su policijski službenici OKP PU Tomislavgrad i PP Tomislavgrad zbog sumnje na neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga proveli kriminalističko istraživanje nad dvije muške osobe A.B. u dobi od 25 godina i A.T. 28 godina. Navode iz MUP-a HB županije.

U sklopu kriminalističkog istraživanja na području Tomislavgrada obavljen je pretres kuće i drugih prostorija 25-godišnjeg A.B., te je tom prilikom pronađeno i oduzeto više vrećica u kojima se nalazila praškasta tvar koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu kokain, digitalna vaga i drugi predmeti koji se dovode u vezu sa zlouporabom droga. Osim toga, pronađena je i izuzeta jedna automatska puška i više okvira sa streljivom za istu.

Policijski službenici OKP PU Tomislavgrad i PP Tomislavgrad su nad naprijed navedenim osobama zaveli kriminalističku obradu i nadležnom Tužiteljstvu će biti podneseno Izvješće o počinjenju kaznenog djela protiv A.B. za kazneno djelo „Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz čl. 238. KZ FBIH i za kazneno djelo „Nedopušteno držanje oružja ili eksplozivnih tvari“ iz čl. 371. KZ FBiH, a protiv osobe A.T. za kazneno djelo „Posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga“ iz čl. 239. KZ FBiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok