• Short title article: Dani obrane Livna

Svečanim prijemom branitelja kod gradonačelnika Livna Darka Čondrića u subotu je započela manifestacija "Dani obrane Livna".

Predstavnici braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata Grada Livna evocirali su uspomene na Domovinski rat te su otvoreno s gradonačelnikom razgovarali o njihovom radu, problematici s kojom se susreću te o budućim projektima, među kojima je prioritetni izrada monografije vezana za obranu Livna i livanjskog kraja.

Gradonačelnik Čondrić obećao je nastavak podrške radu braniteljskih udruge te je zahvalio svim braniteljima i njihovim obiteljima, posebice obiteljima poginulih i umrlih branitelja.

Pogledajte fotogaleriju >>>

Nakon sastanka izaslanstva su obišla svih pet sektora livanjske bojišnice, gdje su na tamošnjim spomen obilježjima položili vijence i upalili svijeće.

Ovogodišnje izdanje trajat će do 23. travnja, a program se nastavio u nedjelju, 14. travnja, kada je na rijeci Sturbi održano natjecanje u sportskom ribolovu.

Za sve učenike srednjih škola u utorak, 16. travnja, u dvorani Narodnog sveučilišta bit će održan sat povijesti na temu Livno u Domovinskom ratu, a dva dana kasnije u Franjevačkom muzeju i galerija Gorica bit će otvorena izložba radova akademskog slikara i kipara Željka Karaule pod nazivom „Sen(s)zorno“.

Petak, 19. travnja, rezerviran je za međuškolska sportska natjecanja i uličnu utrku osnovnih i srednjih škola, a 20. travnja održat će se memorijalni pohod sektorima livanjske bojišnice pod nazivom „Putevi pobjede i sjećanja“.

U nedjelju, 20. travnja, na redu je biciklistička utrka, a središnji događaj "Dana obrane Livna" na rasporedu je 23. travnja. Na taj dan održat će se mimohod, svečana sjednica Gradskog vijeća Livna te proslava i druženje u Memorijalnom centru Rujani i školi u Čelebiću.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok