• Short title article: Završni radovi

U nedjelju, 28. travnja 2024. godine, u župi sv. Ilije Proroka u Glamoču, održalo se svečano euharistijsko slavlje koje je predvodio mons.Željko Majić, biskup banjolučki.

Prigoda slavlja bio je blagoslov i zahvala Gospodinu i dobročiniteljima za završetak radova na asfaltiranju platoa ispred crkve i pristupne ceste prema crkvi.

Na početku svete mise, biskup Majić, pozdravio je sve prisutne vjernike, župnika vlč. Borisa, vlč. Davora Klečinu, župnika u Drvaru te na poseban način dobročinitelje koji su sudjelovali u ovome projektu.

U propovijedi je protumačio Božju Riječ Pete uskrsne nedjelje u liturgijskoj godini stavljajući naglasak na Isusa koji za sebe kaže da je trs a a mi bez njega i njegovog blagoslova ne možemo učiniti ništa dobro ovome svijetu. Iznio je nekoliko mogućnosti u kojima smo se mogli mi vjernici pronaći kao oni koji su svakodnevno uz Gospodina. Svoju uzvišenost posvjedočio je poniznošću, a svoju moć ljubavlju , rekao je biskup Majić, dodajući kako je i ovo djelo uređenja i asfaltiranja župnog dvorišta čin radosti i zahvale dobrome Bogu.

Na kraju svete mise, domaći župnik, vlč. Boris Ljevak, zahvalio je dobrome Bogu na daru obnove. Zatim je svoju  zahvalu uputio  dobročiniteljima za asfaltiranje platoa ispred crkve i pristupne ceste koji su financijski pomogli završetak ovoga projekta, a to su:

Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Republike Hrvatske -  u čije ime je prisustvovao g. Mario Zeko

Vlada Hercegbosanske županije na čelu s Premijerom g. Ivanom Vukadinom te Predsjedniku Skupštine g. Jozi Ćosiću

Upravi Hercegbosanskih šuma na čelu s gen. upraviteljem g. Nikolom Perkovićem

Općini Glamoč na čelu s Načelnikom g. Nebojši  Radivojiši

Župnik je zahvalio izvođačima radova, firmi „Mrkonjićputevi“d.o.o., svim radnicima, a posebno vlasniku g. Mladenu Milanoviću Kaji na izvrsno obavljenom poslu te što je svojim učešćem pomogao završetak radova kao i direktoru firme g. Trivunu Milanoviću. Naglasio je kako je sretan što je došlo do ovog velikog ishoda obnove  za župnu zajednicu u Glamoču.

I na samome kraju, župnik je zahvalio ocu biskup, koji je prvi put od preuzimanja službe banjolučkog biskupa nastupio u župi Glamoč, na odazivu i na upućenim riječima ohrabrenja. Neka ovo Božje djelo, obnove župnog dvorišta župe Glamoč, doprinese još većem širenju Radosne Božje riječi sa željom da svi zajedno budemo karika Isusa Krista , Kralja svega stvorenja, u lancu ljubavi koja nam je potrebna da bi činili dobra djela.

Nakon završenog misnog slavlja, uslijedio je domjenak za sve dobročinitelje.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok