• Short title article: Vrijeđanje i nasrtanje

Općinski sud u Livnu, Rješenjem od 26.04.2024.godine, potvrdio je optužnicu Kantonalnog tužiteljstva Kantona 10 u Livnu, protiv D. S. rođenog u Kninu, R. Hrvatska, nastanjenog u Livnu, radi postojanja osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo Ugrožavanje sigurnosti iz člana 183. st. 1 Kaznenog zakona F BIH.

Optuženom se stavlja na teret da je dana 10.04.2024. godine oko 14,00 sati u ulici Rasadnik u Livnu, ugrozio sigurnost oštećenog D. K. na način da je oštećenom, s kojim se prethodno posvađao oko parking prostora, sa balkona kuće gdje privremeno živi, izrekao verbalne prijetnje, a potom izišao iz stana i trčeći nasrnuo na istog, uslijed čega su ga tada u daljnjem napadu spriječile osobe koje su se tu nalazile.

Sudac za prethodno saslušanje, Općinskog suda u Livnu je za dan 20.05.2024  godine zakazao ročište za izjašnjenje o krivnji u kaznenom predmetu protiv optuženog.

„Potvrđivanje optužnice protiv određene osobe ne znači da je ta osoba zaista i odgovorna za počinjenje kaznenog djela. Prema principu presumpcije nevinosti iz članka 3. Zakona o kaznenom postupku Federacije Bosne i Hercegovine, svatko se smatra nevinim za kazneno djelo dok se pravomoćnom presudom ne utvrdi njegova krivnja.“  

Navode iz Kantonalnog tužiteljstva.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok