• Short title article: Akcija Rolex

Pripadnici MUP-a Republike Srpske sprovode akciju ''Roleks'', u okviru koje je do sada uhićeno 10 osoba koja se sumnjiče za prodaju droge.

Akcija se, kako je priopćeno, izvodi na osnovu razmjene operativnih informacija sa EUROPOL-om u cilju procesuiranja većeg broja osoba koja su zajedno od kraja 2019. do početka 2021. godine, kao organizirana kriminalna grupa, prometovali drogu na teritoriji BiH, Crne Gore i drugih zemalja regije zapadnog Balkana, pišu Nezavisne novine.

''Na osnovu naredbi nadležnih sudova, u toku se pretresi stambenih i poslovnih objekata kao i prijevoznih sredstava na ukupno 24 lokacije na području Banjaluke, Foče, Bileće, Laktaša, Drvara i Kantona Sarajevo. Na širem podruju BiH uhićeno je deset osoba nad kojima se sprovodi kriminalistička obrada'', ističu iz MUP-a Republike Srpske.

Akciju izvodi Uprava za organizirani i teški kriminalitet uz podršku kolega iz Jedinice žandarmerije MUP-a, Specijalne antiterorističke jedinice, te policijskih uprava Banjaluka, Trebinje i Foča, a u suradnji sa Državnom agencijom za istrage i zaštitu (SIPA) i MUP-om HB županije.

Sve mjere i radnje se poduzimaju pod nadzorom Tužiteljstva BiH.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok