• Short title article: Najbolja u regiji

Kapacitet tvornice će biti negdje oko 50.000 ili 60.000 tona obrade kartona, do kraja godine bi trebala početi proizvodnja. U rujnu 2023. dolazi oprema u tvornicu za proizvodnju kartonske ambalaže – rekao je nedavno Ćoroluka.

U tijeku je izgradnja novog proizvodnog pogona jedne od najvećih domaćih kompanija – tvrtke Violeta u Grudama. U ovom trenutku je u tijeku montaža armirano-betonske montažne konstrukcije, a radove izvodi tvrtka Širbegović inženjering iz Gračanice, piše BiznisInfo.ba.

U studenome prošle godine su pisali da će Violeta otvoriti novi suvremeni proizvodni pogon u Grudama, ali iz kompanije tada nisu željeli otkriti o kakvom se pogonu radi. Kasnije se otkrilo kako se radi o tvornici kartonske ambalaže, vrijedne 30 milijuna eura, koja će biti na svjetskoj razini. 

Podsjetimo, Violeta je 2019. kupila tvornicu slatkiša Lasta Čapljina, čiji se proizvodi već nalazi na policama marketa širom BiH i regije. Potom je Violeta lani preuzela i tvrtku u Austriji Schmid Maissau. Radi se o brendu poznatih austrijskih medenjaka koji je star čak 110 godina.

Nova tvornica kartonske ambalaže logičan je iskorak. Tu će, između ostalog, proizvoditi ambalaža za Lastu, ali i za druge kompanije, čime će se zaokruživati proizvodni proces.

Podsjetimo da je i Violeta sama po sebi regionalni lider u proizvodnji higijenskog papira, ali i sredstava za pranje i čišćenje.

Vlasnik Violete i Laste, Petar Ćorluka, govorio je nedavno o planovima otvaranja tvornice kartonske ambalaže u Grudama.

– Nakon otvaranja tvornice Lasta uvidjeli smo kakvi su problemi s kartonskom ambalažom i došli smo na ideju da gradimo tvornicu. Ona je trenutno u izgradnji i bit će to najsuvremenija tvornica kartonske ambalaže u regiji. Kapacitet tvornice će biti negdje oko 50.000 ili 60.000 tona obrade kartona, do kraja godine bi trebala početi proizvodnja. U rujnu 2023. dolazi oprema u tvornicu za proizvodnju kartonske ambalaže – rekao je tada Ćorluka.

Tvrtka Violeta, također, uskoro kreće s gradnjom trgovačkog centra koji će se nalaziti u centru Gruda, ali i hotela visoke kategorije s popratnim sadržajem u istom gradu. Ovo je još jedna od investicija hercegovačkog giganta koji ulaže u raznim oblastima, uključujući hotelijerstvo.

Kako saznaje BiznisInfo, Violeta je prošle godine ostvarila rekordne prihode od čak 372 milijuna KM, što je za čak 90 milijuna KM više nego godinu ranije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok