• Short title article: Zaprijetio odcjepljenjem

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik dao je intervju za hrvatski Nacional, te je ponovno iskoristio priliku da zaprijeti odcjepljenjem entiteta od BiH.

"Čim RS proglasi neovisnost, priznat će nas 15 zemalja, a Hrvatska će čekati pa će nas poslije priznati", rekao je Dodik za Nacional, a intervju ovaj hrvatski magazin donosi na naslovnoj strani.

Nacional citira Dodika, koji kaže da "za odcjepljenje neće tražiti mišljenje ni hrvatskog premijera Andreja Plenkovića ni predsjednika Zorana Milanovića, ali da će Hrvatska prihvatiti novu realnost te da bi za Hrvatsku bilo najbolje da se formira Herceg-Bosna".

Također, magazin Nacional piše da je Dodik pod velikim je pritiskom međunarodne zajednice, prvenstveno visokog predstavnika Bosne i Hercegovine Christiana Schmidta i američke ambasade u Bosni i Hercegovini koja ga je 20. listopada otvoreno putem priopćenja iz Washingtona, to jest Ureda za kontrolu strane imovine Ministarstva financija SAD-a (OFAC), optužila kao odgovornog za korupciju u entitetu Republici Srpskoj, izvlačenje javnih sredstava i bogaćenje svoje obitelji na račun građana Bosne i Hercegovine.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok