• Short title article: Četiri godine

Bivši premijer Federacije BiH Fadil Novalić (SDA) preuzeo je jučer uputni akt Suda BiH u kojem mu je određen termin početka služenja četverogodišnje zatvorske kazne, doznaje Klix.ba.

Novalić je dobio poziv da se odazove na izdržavanje zatvorske kazne u zatvor u Vojkovićima 6. ožujka.

Na posljednjoj sjednici Stredišnjeg izbornog povjerenstva BiH (SIP) Novalić je ostao i bez mandata u Zastupničkom domu Parlamenta FBiH.

Presudom Suda BiH u predmetu "Respiratori" Fadil Novalić je osuđen na četiri godine zatvora, Fahrudin Solak na šest godina i direktor "Srebrne maline" Fikret Hodžić na pet godina.

Premijer, suspendirani direktor Federalne uprave civilne zaštite i direktor Srebrene maline osuđeni su za zlouporabu položaja, dok je Solak osuđen i za krivotvorenje i uništavanje službenih dokumenata.

Njih trojica zajedno su zlouporabili javni sustav nabavke prilikom čega je utrošeno 10,5 milijuna KM. Novalić je kriv s obzirom na položaj premijera FBiH koji je imao, Solak zbog pozicije direktora FUCZ-a, koja je u tom trenutku bila jedna od najvažnijih instanci za pandemijske nabavke, a Hodžić kao direktor tvrtke koja je sudjelovala u nabaci respiratora.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok