• Short title article: Član Upravnog odbora KCUS-a

Član Upravnog odbora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) Dragan Stevanović oglasio se na svom Facebook profilu povodom odluke ministra zdravstva FBiH Nedilja Rimca da ne potpiše suglanost da prof. dr. Ismet Gavrankapetanović postane novi generalni direktor KCUS-a. Navodi Avaz.

Stevanović je u svojoj objavi postavio četiri pitanja ministru Rimcu.

- Dosljednom i principjelnom Ministru, legalisti' nekoliko pitanja: (tiču se principjelnosti i legaliteta nikako politikanstva) - napisao je Stevanović i postavio sljedeća pitanja:

1. Od stupanja na dužnost da li ste provjeravali certifikat o završenom menadžmentu dr.Izetbegović tada aktuelne direktorice i zašto niste a bilo je inficija da ga nema ?

2. Da li ste tražili od tadašnjeg UO KCUS da provjeri indicije o uslovima koje ima direktorica za obavljanje dužnosti. Ako niste, zašto niste?

3. Zašto ste bježali da pokrenete postupak smjene bivšeg UO iako je u više navrata odbijao da razmatra, po zahtjevu jednog od osnivača, status bivše direktorice?

4. Zašto ste pobjegli iz zgrade Vlade neposredno pred sjednicu i niste se izjašnjavali o razrješenju bivšeg UO i imenovanju PUO što je na kraju morala učiniti Vlada ?

Ako ste legalista, zašto ste legalista sada a prije toga niste htjeli to biti?

Podsjetimo, Nediljko Rimac je jučer (21.02.2024.) donio odluku da ne potpiše suglasnost kako bi novi generalni direktor KCUS-a postao Ismet Gavrankapetanović.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok