Ukoliko opremate kuću ili jednostavno želite svom domu dati novi sjaj – uz dobru rasvjetu nećete pogriješiti, već možete značajno povećati kvalitetu svog života.

Svjetlo ne samo da stvara atmosferu za opuštanje i rad, već je i vitalni element odgovoran za mnoge fiziološke procese u našem tijelu. Uz odgovarajuću lampu ili svjetlo, možemo vješto inscenirati svoj životni prostor, zaštititi oči od brzog umora i povećati udobnost života.

Rasvjeta spavaće sobe

Stropno svjetlo, dvije noćne lampe i rasvjeta spavaće sobe je kompletna? Možda u prošlosti, ali danas dizajn rasvjete nudi toliko mogućnosti, da ljubitelji interijera mogu pustiti mašti na volju.

Topla bijela se preporučije kao boja svijetla za spavaću sobu. Ona stvara ugodnu atmosferu, a u večernjim satima je moguće zatamniti, što prostor čini još ugodnijim.

Evo šta sve treba razmotriti pri osvjetljavanju spavaće sobe, kako bi se stvorila ugodna atmosfera:

* Stil – od modernog do romantičnog i retro stila, sve je moguće kod rasvjete spavaće sobe. Uz aktuelne trendove, jedan je aspekt posebno važan u ovoj prostoriji – ugodna atmosfera s mnogo indirektnih izvora svjetlosti, tako da niste direktno zaslijepljeni kada ustanete ujutro. Popularni stilovi za spavaće sobe su: udoban skandi-stil u jednostavnim linijama i bojama te prirodnim materijalima, bogati retro-stil ili sunčani, mediteranski stil koji podrazumeva obilje laganog, prozračnog svjetla. Za svaki koncept postoji širok asortiman različitih lampi.

* Noćna lampa – stolna lampa na noćnom ormariću je klasika. Međutim, moderne ideje idu u prilog zidnim svjetlima iza ili pored uzglavlja, u trendi bojama i materijalima, tako da čitanje prije spavanja postaje višestruki ugođaj. Još jedna alternativa je – podna lampa pored kreveta, postavljena u odgovarajućoj visini.

* Osvjetljenje kreveta – čim vaš nožni prst proviri iz kreveta, svjetlo se pali! To je moguće sa LED-svjetlosnim trakama ili malim noćnim lampicama koje su pričvršćene po dnu kreveta i zahvaljujući senzorima reaguju na pokrete u određenom području. Tako ne morate više, po mraku, petljati sa prekidačem za svjetla.

* Pametno svjetlo – odabranu lampu možete lagano povezati sa vašim pametnim telefonom i uživati u promjeni boje svjetlosti, ali i u taktovima sa omiljene playliste. Vrhunski ugođaj u vašoj spavaćoj sobi!

* Rasvjetni akcenti – vašoj mirnoj oazi uvijek možete dodati još malo romantike i stila, osvjetljavanjem posebnih detalja, kao što je toaletni stočić. Ili želite uživati u zvjezdanom nebu iznad kreveta? Dopustite vašoj mašti da se razmahne, jer je uz moderne lampice i žarulje, sve moguće.

* Osvjetljenje polica i ormara – u spavaćoj sobi nikada dovoljno mjesta za odlaganje stvari i sitnica. Ako je polica istovremeno i svjetlo u sobi, praktičnost je nenadmašna. Užurbano premetanje po mračnim ormarima također je prošlost. Ugradna svjetla za ormare dostupna su u obliku traka ili različitih lampica, lako se ugrađuju ili samo zaljepe na željeno mjesto.

Općenito, u spavaćoj sobi je važno osigurati da se koriste različiti izvori svjetlosti. Pored prirodne, to su i osnovno, prostorno i akcentno osvjetljenje. Ogroman izbor lampi i rasvjete, za sve vaše želje, očekuje vas na jeftinije.hr gdje možete razgledati, odabrati i, brzo i povoljno, sve to poručiti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok