• Short title article: Puno koristi

Prema tradicionalnoj kineskoj medicini, držanje kocke leda na vratu dvadeset minuta svaki dan čini čuda.

Konkretno, pomaže kada smo nezadovoljni svim i svačim, žalimo se na stres, uznemireni smo, loše spavamo, boli nas glava i imamo menstrualne bolove...

Drevni Kinezi takve probleme liječili su akupresurom, a upravo nas stimuliranje određene točke na vratu navodno lišava spomenutih tegoba. Takozvana Feng Fu točka nalazi se u vratu, u šupljini na donjem kraju lubanje, točno tamo gdje je udubljenje na potiljku.

Ako tamo držite kocku leda dvadeset minuta i ako to radite svaki dan, navodno bi se se trebali uspješno riješiti boli, stresa i problema sa spavanjem. Iscjeljenje se može dodatno potaknuti ako udobno legnete na trbuh, kocku leda zamotate u krpu, naciljate Feng Fu točku i opustite se dvadeset minuta.

 

Vjeruje se da dok ju stimulirate vodite tijelo na put prema ojačanoj životnoj energiji. A to vam, prema tradicionalnoj kineskoj medicini, osigurava miran san, potiče probavu, smanjuje glavobolje, zubobolju i bolove u tijelu te podržava disanje i cirkulaciju. Ublažava vaginalne i gastrointestinalne infekcije i stimulira štitnjaču, piše Živim.hr.

Također, navodno stabilizira živčani sustav i kralježnicu i pomaže kod problema s krvnim tlakom i artritisa. Smanjuje pretilost i pomaže kod psihičkih problema kao što su depresija, kronični stres, iscrpljenost ili nesanica, smanjuje i menstrualne tegobe, pa i celulit.

I ako niste pobornik akupresure, dvadeset minuta opuštenog ležanja s kockom leda za rashlađivanje može doista pomoći da se psihički i fizički opustite.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok