• Short title article: Slovenija

Nevjerovatna priča stiže iz Slovenije gdje je trinaestogodišnji dječak ulovio soma dugog skoro 2,5 metara.

Amadej Matevžić iz Frankolova oduvijek je bio oduševljen ribolovom, i to zahvaljujući ocu i sestri koji se već godinama bave ribarenjem.

San ovog dječaka bio je da ulovi džinovskog soma, a želja mu se jučer i ostvarila na jezeru Šmartinsko. Ulovio je grdosiju dugu 2,46 metara i to na mamac posebno napravljen za šarane.

Mladi Amadej rekao je da nije planirao uloviti trofej kada je sa ocem Ervinom sretnog dana krenuo na jezero.

"Taman što smo ručali kad mi je otac rekao da postavim štapove", ispričao je dječak kako je izgledao trofejni ulov.

Pecali su mirno, a onda je odjednom oko 13.30 sati nešto zagrizlo mamac. Štap se savio za 90 stupnjeva i borba je počela.

Som se nije htio predati skoro dva sata, ali nije odustajao ni Amadej, koji je bio odlučan da mu riba ne pobjegne.

Som se na kraju pomirio sa sudbinom, pa su dječak i njegov otac zajedničkim snagama izvukli grdosiju na obalu. U pomoć su pozvali lokalnog ribara Dominika Zlodeja, koji im je pomogao da izmjere ulov.

Som je dugačak 2,46 metara i težak 90 kilograma, možda i više. Nakon pobjedničkog fotografiranja Amadej je ovu neman vratio u vodu.

"Prema nekim podacima Amadej je možda najmlađi ribar koji se uspio izboriti sa tako velikom ribom i to ne samo ovdje, nego na svijetu", ponosan je otac Ervin.

Hrabri dječak je rekao da s obitelji ide u ribolov nekoliko puta godišnje... Probao je čak i loviti soma na bućku, ali uglavnom idu na šarane.

Sa obitelji ribari na lokalitetima širom Slovenije, a najčešće, kako kaže njegov otac kod Rače i na jezeru Šmartin.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok