Nakon što je prošlo malo manje od tjedan dana od završetka NBA finala u kojem su Golden State Warriorsi uzeli novi naslov prvaka, četvrti u posljednjih osam godina, održan je i tradicionalni NBA draft.

Hrvatski reprezentativac i igrač Mege Karlo Matković (21, 208 cm) rano jutros je izabran kao 52. drugi pick, a draftirali su ga New Orleans Pelicansi. Javlja basketball.hr.

Prvi izbor drafta ove godine bio je krilni igrač Dukea Paolo Banchero kojega je izabrala momčad Orlando Magica. Drugi su birali Oklahoma City Thunderi, a oni su uzeli Cheta Holmgrena sa sveučilišta Gonzaga dok je treći završio Jabari Smith sa sveučilišta Auburn kojega su draftirali Houston Rocketsi.

Suigrač Matkovića i najbolji igrač Mege Mozzart u prošloj sezoni, Nikola Jović izabran je u prvoj rundi kao 27. pick od strane ovogodišnjih finalista istočne konferencije, Miami Heata. Matković je u prošloj sezoni bio na 11.6 poena i 6.1 skokova, a u karijeri je do sada igrao za Cedevitu, Cedevitu Olimpiju, OKK Beograd i Megu Mozzart.

Neki od suigrača u Pelicansima biti će mu Zion Williamson, C.J. McCollum, Brandon Ingram.

- Snovi postaju stvarnost, kratko je komentirao Matković na svojem Twitter profilu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok