• Short title article: Gdje ide Zlatko?

Nizozemski medij De Telegraaf plasirao je senzacionalnu vijest i tvrdi kako je europski gigant Ajax voljan dovesti izbornika vatrenih Zlatka Dalića u Johan Cruijff Arenu.

Dalić je napravio fantastičan posao vodeći Hrvatsku i osvojio je svjetsko srebro u Rusiji odnosno broncu u Kataru prošle godine. To su sve reference koje su veliki mamac za poznate europske momčadi, a upravo je Alfred Schreuder dobio otkaz na klupi kopljanika. Navodi Večernji list.

Nizozemski novinar Mike Verweij napisao je kako je Ajax kontaktirao Zlatka Dalića u želji da postane novi trener bivšeg europskog prvaka. Već tri kandidata su odbila posao u amsterdamskom divu, a momčad će privremeno voditi legenda kluba, Johnny Heitinga, ali uskoro se očekuje da se imenuje novi menadžer.

Ajax nije trenutno u dobroj situaciji, nalaze se na petom mjestu Eredivisie sa sedam bodova zaostatka za prvoplasiranim Feyenoordom. Podsjetimo, Dalić je svoju trenersku karijeru počeo u Varteksu, u Hrvatskoj je trenirao još Rijeku i Slaven Belupo prije nego je otišao prema Bliskom istoku gdje se najveći trag ostavio u Al Ainu, 'arapskom Real Madridu'. 

Ajax je četiri puta osvajao Ligu prvaka, bilo je to 1971., 1972.,1973. te 1995. godine. Međutim, uvjereni smo da Dalić ovu primamljivu ponudu ipak neće prihvatiti jer s Hrvatskom želi osvojiti Ligu nacija i odvesti vatrene na Euro 2024. u Njemačkoj.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok