• Short title article: Najtrofejniji

Dvojica najtrofejnijih nogometnih izbornika u povijesti Hrvatske, Zlatko Dalić i Miroslav Ćiro Blažević već su se upisali u povijest osvajanjem medalja na Svjetskim prvenstvima pri čemu je učenik nadmašio učitelja odnosno Dalić Blaževića osvojivši srebro u Rusiji 2018. i broncu u Kataru 2022. dok je Ćiro istu medalju osvojio u Francuskoj 1998.

Utakmicom protiv Turske u sklopu drugog kola kvalifikacija za Europsko prvenstvo sljedeće godine, Zlatko Dalić će se izjednačiti s 'trenerom svih trenera' po broju utakmica na klupi reprezentacije.

Ćiro Blažević je Hrvatsku preuzeo početkom ožujka 1994. godine i vodio ju je do početka studenog 2000. godine. Dalić je na klupi Hrvatske od 17. listopada 2017., kada ju je preuzeo pred ogled s Ukrajinom za odlazak na SP u Rusiju. Od tada počinje nogometna bajka s najuspješnijim izbornikom u povijesti Hrvatske koji će uskoro postati i najdugovječniji.

Naime, Zlatko Dalić potpisao je ugovor do 2026. godine i Svjetskog prvenstva u Sjevernoj Americi. Trenutno je Dalić treći po stažu u reprezentaciji s 1998 dana. Slaven Bilić vodio je vatrene 2167, a Miroslav Ćiro Blažević 2437 dana.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok