• Short title article: Čudna utakmica u Sarajevu
Boro Matan; Foto: Livno Online / Z.Karadža

U subotu je u Sarajevu odigrana prva finalna utakmica za ulazak u Premier futsal ligu.

Snage su odmjerili domaćin MNK Željezničar i MNK Čulin Mlin. Bolji je bio domaćin koji je pobijedio rezultatom 8:2.

Slučajno ili ne, domaćin nije osigurao prijenos utakmice uživo, organiziran odlazak navijača iz Livna također je onemogućen jer policija nije mogla jamčiti za njihovu sigurnost.

Za komentar utakmice upitali smo Boru Matana, trenera Mlinara.

"Odigrali smo dobru utakmicu. Možda ne onako kako znamo, ali pružili smo dobar otpor. Primili smo nekoliko golova iz naših grešaka i iz situacija koje nam se ne bi smjele događati.", izjavio je za Livno Online Matan.

Trener Boro Matan se osvrnuo i na suđenje.

"Mislim da suci nisu imali ujednačen kriterij. Suci u više navrata nisu sudili prekršaje za nas, a pojedine situacije su trebale biti sankcionirane žutim kartonom. Osobito u prvom dijelu utakmice kada je domaćin stekao ogromnu prednost. U takvoj situaciji u momčad se uvukla  nervoza. Također, osvrnuo bi se i na izbor sudaca koji je trebao biti bolji. Neki suci na svojim profilima na društvenim mrežama otvoreno simpatiziraju Željezničar. Smatram da je nogometni savez trebao to uzeti u obzir. Nadamo se da to neće biti slučaj u uzvratu u Livnu.", rekao nam je trener Mlinara.

Opet slučajno ili ne, treći žuti karton na ovoj utakmici je dobio Stjepan Krezo koji zbog toga neće moći igrati uzvratnu utakmicu.

"Nećemo se predati. Mislim da možemo ostvariti dobar rezultat u Livnu i napokon ući u premier ligu. Istina, gosti donose veliku prednost, ali mi ćemo igrati gol za gol. Neigranje Kreze zbog kartona predstavlja nam problem, ali ćemo naći adekvatnu zamjenu. A veliku potporu ćemo imati i u našim navijačima.", dodao je za kraj Boro Matan.

Zanimljivo je još jedna informacija s ove utakmice. Jedan od navijača Čulinog Mlina, koji je bio na tribinama zajedno s domaćim navijačima, je uživo prenosio dijelove utakmice na svom facebook profilu. Ubrzo nakon toga je upozoren od strane domaćina, kako navijač tvrdi, da ne snima utakmicu ili će u protivnom biti udaljen iz dvorane.

Uzvrat u Livnu se igra u nedjelju 23.travnja, a termin odigravanja utakmice još nije poznat.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok