• Short title article: Kako sam postao hajdukovac

Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić (56) gostovao je u emisiji “(Ne)uspjeh prvaka” s Mariom Stanićem” koja je emitirana na Areni Sport.

Rođeni Livnjak je igračku karijeru počeo u Troglavu, a otkrio je i da je igrao za olimpijsku reprezentaciju BiH.

“Ja sam počeo u Livnu i na moju sreću tada mi je trener bio pokojni Vladimir Beara. On je vodio Troglav, a ja sam kao klinac bio napadač i zabijao po pet, šest golova. Tada sam odmah dobio poziv od reprezentacije BiH i bio sam na Olimpijadi u Foči kao reprezentativac BiH.

To je bila ona čuvena Olimpijada svih reprezentacija. Tada sam dobijao poziv iz klubova iz BiH, ali ja sam Hajdukovac, bliži smo Splitu i odabrao sam Hajduk.

Moj otac je biciklom iz Livna išao u Split da gleda Hajduk. Tako sam i ja postao Hajdukovac. Pokojni Beara me preporučio u Hajduk. Otišao sam tamo na probu, ali nisam ostao iste godine već sam se vratio u Livno. Ipak, uskoro sam prešao u Hajduk.

BIo sam član generacije koja je osvojila omladinsku ligu i Kup Jugoslavije, a u kojoj su bili Miše, Andrijašević, Štimac, Bokšić i drugi. Nekoliko nas je poslije toga potpisalo profesionalni ugovor sa Hajdukom, ispričao je Dalić.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok