Porečki policajac Anton Ramljak koji je odbijao pokazati COVID potvrdu ili test da je negativan te je o tome govorio javno je udaljen iz službe, potvrdili su u PU istarskoj.

- Mogu potvrditi da je policijski službenik udaljen iz službe sukladno Zakonu o policiji iz nekoliko razloga. Jedan od razloga za to je i medijski istup bez potrebne suglasnosti. On je udaljen iz službe, a provest će se disciplinski postupak zbog nedoličnog ponašanja, potvrdila je glasnogovornica istarske policije Suzana Sokač za Dnevnik.hr.

Objasnila je kako je riječ o težoj povredi službene dužnosti pa je privremeno udaljen. Protiv njega će biti proveden disciplinski postupak nakon kojeg će se znati hoće li on i kako biti sankcioniran.

Ramljak je u nastupu pred medijima rekao da prihvaća posljedice od strane poslodavca, te je najavio da ima pravna sredstva temeljem kojih će se boriti.

Podsjećamo, u utorak su uvedene COVID potvrde u javne i državne institucije, a Ramljak je još u srijedu kazao kako je testiranje "njegova osobna sloboda i izbor".

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok