• Short title article: Policijska postaja

Vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu otkriven je pravi uzrok smrti Dalibora Dragijevića koji je osumnjičen da je svom bratu, osumnjičenom za ubojstvo, pomogao premjestiti tijelo ubijene djevojčice.

Dalibor Dragijević (40), brat jednog od osumnjičenih za nestanak i ubojstvo dvogodišnje djevojčice Danke Ilić umro je nasilnom smrću 7. travnja u ranim jutarnjim satima u policijskoj postaji u Boru, ustanovljeno je vještačenjem Instituta za sudsku medicinu u Beogradu, saznaje Radar.

U sudsko-medicinskom nalazu konstatirane su brojne ozljede po tijelu, zbog čega su vještaci zaključili da se radi o nasilnoj smrti. Nalaz vještaka je proslijeđen nadležnom Višem javnom tužiteljstvu u Zaječaru na dalje postupanje.

Podsjetimo, osumnjičenom Daliboru Dragijeviću je u subotu 6. travnja određeno zadržavanje u policijskoj postaji u Boru do 48 sati, zbog sumnje da je pomogao svom deset godina starijem bratu Dejanu, koji je osumnjičen za teško ubojstvo djevojčice, da premjesti tijelo malene Danke Ilić na zasad nepoznatu lokaciju.

Iste noći, tri sata poslije ponoći, policija je priopćila da je Dalibor preminuo prirodnom smrću, nakon što mu je pozilo. U priopćenju se navodi i da je "unatoč pravovremenoj reakciji policajaca i doktora, koji su pokušali reanimaciju, Dalibor preminuo u 3:10 sati".

Vještačenje Instituta za sudsku medicinu u Beogradu je, međutim, pokazalo da Dalibor Dragijević nije umro prirodnom smrću, već od posljedica premlaćivanja, čiji su tragovi bili jasno vidljivi i detaljno opisani u nalazu vještaka.

Nakon navoda pojedinih medija da je Dalibor Dragijević (40), preminuo nasilnom smrću, glavni javni tužitelj Višeg javnog tužiteljstva u Zaječaru rekao je za Blic da te navode ne može potvrditi.

"Tužiteljstvo nije dobilo zapisnik o obdukciji D.D. i ne možemo potvrditi navode koje su objavili pojedini mediji", rekao je glavni javni tužitelj Miodrag Canović za Blic.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok