Djeca su pala s visine od deset metara. Petero ozlijeđenih helikopterima su prevezena u bolnicu, a nesreća se dogodila na proslavi zadnjeg dana škole.

Četvero djece je poginulo, a petero ih je ozlijeđeno nakon što je vjetar dignuo u zrak dvorac na napuhavanje. Djeca su pala s visine od deset metara, a tragedija se dogodila u četvrtak na zabavi osnovne škole u Devonportu u Australiji. Ne zna se još koliko godina su imala poginula djeca, ali policija je objavila da su stradale dvije djevojčice i dva dječaka, prenose 24sata.

Zapovjednica lokalne policije Debbie Williams opisala je scenu kao vrlo stresnu i šokantnu, javlja BBC.

- Vjetar je dignuo u zrak dvorac, to je ono što znamo, a istraga će pokazati kako se to točno dogodilo. Djeca su se zabavljala na proslavi ispred škole koja je bila organizirana povodom zadnjeg dana škole, ali sve se pretvorilo u stravičnu tragediju - rekla je i dodala da je za sve roditelje organizirana psihološka pomoć.

Hitna pomoć je brzo došla, ozlijeđena djeca su helikopterima prevezena u bolnicu. Policija je najavila istragu kako bi se utvrdile okolnosti ove nesreće.

Inače, nezgode s dvorcima na napuhavanje događale su se i ranije. U Kini je 2019. dvoje djece poginulo u sličnoj nesreći. Godinu dana ranije u Velikoj Britaniji je poginulo djevojčica nakon što je dvorac na napuhavanje eksplodirao, a 2016. također u Velikoj Britaniji poginula je djevojčica zbog iste stvari.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok