• Short title article: Strani državljani

Dvije su osobe poginule u padu malog privatnog zrakoplova njemačke registracije prilikom njegovog polijetanja iz pulske Zračne luke u petak.

Do pada letjelice došlo je oko 12.30 sati, a kako neslužbeno doznaje Glas Istre, poginuli su strani državljani. Prema zračnoj luci upućene su brojne ekipe vatrogasaca i hitne pomoći. Iz istarske policije potvrdili su da se na mjestu događaja nalaze njihovi djelatnici.

Zračna luka je objavila kako su do daljnjeg svi letovi otkazani, a u prvoj službenoj objavi potvrđuju da su poginuli strani državljani:

'Obavještavamo javnost da se danas nakon podneva u Zračnoj luci Pula dogodila nesreća prilikom polijetanja manjeg tipa zrakoplova, u kojoj su nažalost život izgubile dvije osobe, a radi se o stranim državljanima. U tijeku su službena postupanja koja provode nadležne službe te ćemo javnost pravodobno izvijestiti o novim saznanjima čim nam nove informacije budu dostupne. Zračna luka Pula izražava duboku sućut zbog nesretnog događaja', objavili su iz Zračne luke Pula. Javnosti se obratila i direktorica Zračne luke Pula Nina Vojnić Žagar.

'Nešto iza 12:25 srušio se mali avion pored uzletno-sletne staze. Očekujemo više informacija od kolega s terena. Zračni promet je obustavljen, Zračna luka Pula je zatvorena do daljnjega. Ovo je prva zrakopolovna nesreća u Zračnoj luci Pula', prenosi njenu izjavu Dnevnik.hr.

Kako doznaje Glas Istre, avion koji je pao je Virus Pipistrel, a riječ je o jednomotornom avionom koji se proizvodi u Sloveniji i Italiji, a prodaje se kao ultralaki, kućni komplet ili laki sportski avion.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok