• Short title article: Video

Aida je iz BiH došla je na Kosovo prije 37 godina, u južnu srpsku pokrajinu, još za vrijeme SFRJ i udala se iz ljubavi za tadašnjeg izabranika i svog sadašnjeg muža i tako postala albanska mlada i snajka - a poslije 17 godina braka, mužu daje dozvolu da pod isti krov dovede i uzme i drugu ženu.

Nije, kaže ona, ni prvi, ni zadnji, to je kod njih sasvim normalno. Muž joj je priuštio dobar život, na Kosmetu je odlično prihvaćena i njegova obitelj je dala garanciju za nju i njeno izdržavanje ukoliko bi suprug, nekim slučajem ipak odlučio da ne ispoštuje svoju riječ. Prenose Nezavisne.

Do toga nije došlo već 15 godina.

Suprug ima djecu i sa drugom ženom, a njegova najmlađa kćerkica koju ima s drugom ženom nosi ime - Aida, koja je njegova prva supruga.

Aida je pred kamerama na YouTube kanalu "Priče sa Dijanom" ispričala svoju životnu priču, priču u kojoj je rekla da muž ugađa objema - "i meni i njoj", da se nijedna ne bi naljutila.

Aida je majka dvije kćerke i kaže da je lijep život imala za sve te godine, otkad se udala a tad je imala samo 22 godine. Kaže da joj je daleko od rodne BiH ali to je sudbina. Dodaje i da joj je bilo teško da nauči "njihove običaje i njihov jezik" ali da je tako i htjela i morala kad već tamo živi.

Muž joj, kaže Aida, sa drugom ženom ima dva sina od po 14 i 8 godina i kćerku od četiri godine koja se zove po njoj, prvoj supruzi, Aida.

Ona kaže i da se sa muževljevom drugom suprugom lijepo slaže, da svi zajedno žive, i da njih dvije sve zajedno rade - i tako već 15 godina.

Opisala je i kako je to bilo kad je njen muž nju pitao da dovede i drugu ženu, ona je rekla pa ako si gospodin, dovedi. To je značilo kako on treba da se ponaša prema objema.

Međutim, pošto je ona starija prvo sve njoj kupi, pa onda i mlađoj ženi. Nema svađa, nema problema, a sve im kupuje podjednako: Ugađa i jednoj i drugoj.

Kako se uopće dogodilo da joj je tražio da se oženi

Aida je ispričala da je nažalost imala više pobačaja, umrle su joj tri kćerkice i tri sina. A oni dole, kaže, hoće muško, tako žele pa mu je dozvolila da dovede drugu ženu, a lično on i njena obitelj su joj čvrsto obećali da je muž neće zaboraviti niti da će joj išta faliti.

Aida je rekla da je sreća što u tom trenutku nije imala nikog od bliske obitelji jer se u BiH svi tome čude, a nije ni dolazila 14-15 godina. Na Kosovo se udala tako što joj se rođaka dole udala pa joj ponudila da se uda za njenog djevera. Tako su bile i rođake, sestre, i jetrve, jer su se udale za dva brata.

Aida kaže da živi na pola puta između Prištine i Prizrena, te da joj muž ne brani ni da izađe, ni da se obuče, jer, kaže, njihove dimije od 12 metara ne nosi, niti je muž to od nje tražio.

Dodaje i da je u BiH narod veseliji, da se tu smije i priča, a na Kosovu se više šuti. Ispričala je i da slabo voli ta njihova jela što kuhaju i da više voli bosansku kuhinju i bosanske pite koje je zavolio i njen muž.

 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok