• Short title article: Džeparenje

Posljednjih nekoliko tjedana, policija je intenzivno tragala za njima, pokazujući njihove fotografije na mjestima gdje su obično "operirale" te su ih uhvatili na ulazu u stanicu metroa.

Pripadnici policije Tuluza već mjesecima pokušavaju ući u trag dvjema djevojkama koje od sredine rujna džepare po javnom prijevozu u Tuluzu, a jedino što znaju jeste da su rođene u Bosni i Herecegovini.

Naime, one su privođene u više navrata, a svaki put su davale druga imena, ukupno 17 različitih. Čak ni ta privođenja nisu imala nikakvog efekta, jer bi one nastavljale po svom, čim bi napustile prostorije policijske stanice.

Posljednjih nekoliko tjedana, policija je intenzivno tragala za njima, pokazujući njihove fotografije na mjestima gdje su obično "operirale", stanicama javnog prijevoza, prenose Nezavisne.

I konačno, proteklog vikenda su uspjeli ući im u trag i to na samom ulazu u stanicu metroa. 

Iz policije kažu kako su se ovaj put predstavile kao Luna i Žaklina, te da imaju 18 i 20 godina. Međutim, iz policije navode kako ne postoji ništa što bi potvrdilo da su one punoljetne osobe, jer nemaju nikakvih dokumenata. Jedino što sa sigurnošću znaju jeste da su rođene u BiH.

Iz policije su upozorili građane Tuluza da je riječ o profesionalnim džeparoškinjama, koje će uz najljepši osmjeh neprimjetno ukrasti novčanik.

“Čim ukradu novčanik, u roku od dvije minute pronađu bankomat i skinu gotovinu s kartice. Samo ono što znamo, tj. samo od prijavljenih krađa, ukrale su najamanje 5.900 eura”, kažu iz policije.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok