• Short title article: Ona živjela s partnerom

Žena u Francuskoj osuđena je prošlog tjedna na 18 mjeseci zatvora jer nije brinula za svoje 9-godišnje dijete koje je tijekom dvije godine (od 2020. do 2022.) ostavila da živi samo u stanu u gradu Nersacu.

Izgleda da se dječak većinom hranio kolačima, konzervama i ukradenim rajčicama. Majka je za to vrijeme živjela sa svojim partnerom u drugom stanu, udaljenom pet kilometara, i s vremena na vrijeme posjećivala dijete, piše CNN.

Gradonačelnica Nersaca Barbara Couturier navela je kako dječak često nije imao toplu vodu ili uključeno grijanje. Unatoč cijeloj situaciji, nastavio je ići u školu i bio dobar učenik. Couturier je uputila policiju u cijeli slučaj nakon što je majka zamolila socijalne službe da joj pomognu kupiti hranu. Prenosi Index.hr.

"Dali smo joj četiri bona za hranu, ali je umjesto toga uzela procesirane namirnice, pa mi je to postalo sumnjivo"

“Upoznala sam djetetovu majku u svibnju 2022. Rekla je da ima financijskih problema. Dali smo joj četiri bona za hranu, ali je umjesto toga uzela procesirane namirnice, pa mi je to postalo sumnjivo. Kontaktirala sam stanare zgrade i neki su mi rekli kako dječak zapravo živi sam. Povezala sam što se događa i pozvala policiju”, kazala je Couturier. 

Dijete je od 19. rujna 2022. u nadležnosti socijalnih službi.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok