• Short title article: Nema pravo žalbe

Vozač je proglašen krivim i osuđen jer je pijan upravljao Porscheom Ulicom Milana Rešetara u Zagrebu.

Napuhao je 1,38 promila, a sve se dogodilo lani u srpnju u 8:40 ujutro. 31-godišnjak se na sudu branio kako je prethodnog dana slavio rođendan prijatelja te da cijeli dan nije jeo, a da je popio samo četiri piva.

“Bio sam jako umoran i iscrpljen pa mislim da je to razlog što je pokazana ta količina alkohola. Skromnih sam primanja pa molim da mi se ublaži novčana kazna”, požalio se vozač sutkinji, prenosi Danica.hr.

Kazna ispod minimuma

Nakon što su ga policajci zaustavili, rekao im je da je popio četiri piva i potpisao je zapisnik bez primjedbi. Sutkinja ga je odlučila kazniti s 500 eura te je odbila prijedlog policije da mu se izrekne dvomjesečna zabrana vožnje.

Za tu količinu alkohola, inače, predviđena je najmanja kazna od 660 eura, a najviša 1.990 eura. No, sutkinja kaže kako mu je “kao olakotnu okolnost cijenila činjenicu da dosad nije kažnjavan za isto djelo prekršaja”.

Sutkinja mu je “izrekla novčanu kaznu ispod zakonom propisanog minimuma smatrajući da će se i ovako izrečenom kaznom postići svrha kažnjavanja te djelovati na buduće ponašanje vozača”.

No, u obrazloženju presude navedeno je i kako je vozač prekršajno kažnjavana osoba. Ipak, olakotna okolnost mu je bila da ga dosad nisu ulovili pijanog za volanom.

Presuda je odmah postala pravomoćna pa se policija i vozač na nju više ne mogu žaliti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok