• Short title article: Novi sukobi

General-pukovnik Vladimir Zarudnitski, načelnik Vojne akademije Glavnog stožera ruske vojske, dao je komentare u članku za Military Thought.

Sve se više dižu tenzije između Europskih čelnika i Rusije. Visoki ruski vojni čelnik rekao je kako vjerojatnost sukoba s Europom “znatno povećava“ izvještava novinska agencija Reuters. "Ne može se isključiti mogućnost eskalacije sukoba u Ukrajini do rata velikih razmjera u Europi", citirala ga je RIA. 

Naime general-pukovnik Vladimir Zarudnitski, načelnik Vojne akademije Glavnog stožera ruske vojske, dao je komentare u članku za Military Thought, publikaciju Ministarstva obrane, izvijestila je ruska državna novinska agencija RIA. 

U tom komentaru upozorava kako bi sukob u Ukrajini mogao eskalirati u rat punih razmjera u Europi.  "Glavni izvor vojnih prijetnji našoj državi je antiruska politika SAD-a i njegovih saveznika, koji provode novu vrstu hibridnog ratovanja kako bi na svaki mogući način oslabili Rusiju, ograničili njen suverenitet i uništili njen teritorijalni integritet”, rekao je. "Vjerojatnost da naša država bude namjerno uvučena u nove vojne sukobe značajno raste", kaže.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok