• Short title article: Navijač Hoffenheima

"Moj postupak je jednostavno bio glup", rekao je 28-godišnji navijač Hoffenheima na kraju suđenja kojim mu je izrečena kazna od tri godine zatvora.

Navijaču njemačkog prvoligaša Hoffenheima izrečena je trogodišnja zatvorska kazna nakon što je u studenom prošle godine na utakmici Augsburga i Hoffenheima petardom ozlijedio desetak ljudi, među kojima je bilo i djece. Sudac okružnog suda u Augsburgu, Christoph Kern obrazložio je odluku.

"To nije bio normalan slučaj uporabe pirotehnike na njemačkom stadionu. Riječ je o velikom incidentu s eksplozivnom napravom, zbog kojeg je 26.000 ljudi u Augsburgu strahovalo od terorističkog napada", kazao je Kern o incidentu.

Utakmica je zaustavljena, a ozlijeđenima je pružena liječnička pomoć. Državni je odvjetnik tražio da 28-godišnjem muškarcu bude izrečena kazna u trajanju od četiri godine i deset mjeseci, navodeći da je riječ o "osobito bezobzirnom" postupku kojima su nanesene teške tjelesne ozljede i ozlijeđena djeca, a s nastojanjem optuženog da na sebe privuče pozornost.

Osuđeni se više puta ispričavao zbog svojih postupaka, a žrtvi koja će dugotrajno patiti od oštećenja sluha poznatog kao tinitus platio je odštetu. "Moj postupak je jednostavno bio glup", rekao je 28-godišnji navijač na kraju suđenja. Njegov je branitelj tražio uvjetnu dvogodišnju kaznu zatvora. Još su tri osobe osuđene na uvjetne zatvorske kazne zbog pomaganja i poticanja počinitelja.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok