• Short title article: Natrag u klupe
Gimnazija Livno; Foto: Livno Online / Z. Karadža

Za mnoge od učenika osnovnih i srednjih škola na području Bosne i Hercegovine nastava u novoj školskoj godini počinje 1. rujna.

U školske klupe danas će sjesti učenici u četiri županije na području Federacije BiH, dok će za učenike preostalih šest županija nastava početi prvi ponedjeljak u rujnu. Nastava počinje 1. rujna za osnovce i srednjoškolce na području bh. entiteta Republika Srpska, a 4. rujna u Brčko Distriktu.

Prema informacijama s kojima raspolaže Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, školska 2023./2024. godina počinje 1. rujna u četiri županije (Tuzlanska, Zeničko-dobojska, Bosansko-podrinjska Goražde i Sarajevska županija), dok će u preostalih šest županija nastava početi u ponedjeljak, 4. rujna - Posavska, Srednjobosanska, Hercegovačko-neretvanska, Unsko-sanska, Zapadnohercegovačka i Hercegbosanska županija.

- Na osnovu trendova kretanja broja učenika u prethodnom periodu, procjenjujemo da će oko 167.000 učenika osnovnih škola i oko 67.000 učenika srednjih škola, početkom školske 2023./24. godine, sjesti u školske klupe - navode u informaciji za Fenu iz Federalnog ministarstva obrazovanja i znanosti.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok