• Short title article: 22. po redu

Na platou Spomen kompleksa Muzej "25. maj" u Drvaru je u subotu svečano otvorena tradicionalna 22. gospodarsko-turistička manifestacija "Dani drvarske drenjine", u organizaciji Općine Drvar.

Manifestaciju je otvorila načelnica Drvara Dušica Runić poručivši kako ova manifestacija daje priliku proizvođačima proizvoda od drenjina da prošire i poboljšaju mrežu svojim dobavljača.

- Manifestacija koja traje 22 godine govori koliko je to za nas značajno kako s aspekta gospodarstva tako i turizma(…) Na području ove općine ima 50 obitelji koji žive ili nadopunjuju svoj kućni proračun od trgovine proizvoda od drenjine, koji je postao naš brend – izjavila je načelnica Runić.

Posjetiteljima gospodarsko-turističke manifestacije je u krugu spomen-kompleksa predstavljeno oko 40 štandova sa širokim asortimanom proizvoda od drenjine, u prvom redu rakija drenja, zatim sok-imber, razni likeri, pekmezi i ostale prerađevine od drenjina. Uz sve to, izložene su i rukotvorine, rezbarije od drveta i drugi proizvodi iz tog kraja.

Posjetitelji pristigli iz Hrvatske, Srbije i iz svih krajeva Bosne i Hercegovine su, pored degustacije proizvoda od drenjine, imali priliku uživati u bogatom kulturno-umjetničkom programu.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok