• Short title article: Glamoč

Na 27. nedjelju kroz crkvenu godinu, u župi Sv. Ilije Proroka u Glamoču, u mjestu Homar – Sjever, biskup Franjo Komarica  je blagoslovio novo centralno groblje i radove na izgradnji grobljanske kapele.

U prisustvu župnika don Borisa Ljevaka i mnoštva vjernika koji su se tom prigodom okupili, biskup je na početku misnog slavlja izrazio zadovoljstvo da je zajednica započela ovako važan projekat uređenja i izgradnje kapelice, budući da je to naša kršćanska ali i ljudska obveza prema mjestu gdje počivaju i čekaju uskrsnuće tijela naših dragih pokojnika. 

U prigodnoj propovijedi biskup napravio povijesni presjek ovih krajeva i istaknuo da su kršćani na ovim područjima uvijek živjeli izazovna vremena i da su u takvim vremenima uvijek bili i ostali vjerni Crkvi. Biskup je također naglasio da je i danas potrebno očuvati zajedništvo i međusobnu povezanost koja je uvelike utjecala da  ova zajednica ostane homogena i vjerna Bogu.

Na kraju misnog slavlja, župnik je zahvalio cijeloj župnoj zajednici koja aktivno sudjeluje u izgradnji ovoga projekta te naglasio da je većinski sredstvima samih župljana započeta izgradnja kapelice i uređenje groblja Homar – Sjever, istaknuvši da je i biskup obećao svoju podršku za završetak ovoga projekta. 

Idejni projekat za izgradnju kapelice i uređenje groblja načinio je dipl. Ing. građ. Mario Deljak, dok je izvođač radova gosp. Pero Popović. Župnik je također zahvalio obitelji Lučić i Markov, te radnicima Stipi Tubiću i Iliji Bilandžiji.

Poslije svečanog misnog slavlja, na poziv obitelji Maros, organiziran je domjenak gdje je biskup  u zajedništvu s poduzetnicima koji djeluju na teritoriju župe Glamoč, ostao u ugodnom druženju i razgovoru. 

Biskup je  posjetio i kuću sestara Klanjateljica Krvi Kristove te zahvalio časnim sestrama Martini i Ani na njihovom zauzetom radu i izuzetno važnoj službi koju  u suradnji sa župnikom obavljaju u ovoj župnoj zajednici. 

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok