• Short title article: Livanjski band

Singl poručuje da budemo svoji te da se oslobodimo svih okova koji nas vežu.

4 Hombres & Flowery, blues snage iz susjedstva i rock legenda Srđan Gojković Gile iz beogradskog sastava Električni orgazam otkrivaju iščekivanu kolaboraciju kojom pozivaju sve ljubitelje glazbe da prigrle svoju slobodu.

Novi singl “Sloboda” zaista i zvuči kao snažna himna slobodi. Naime, glavna poruka koju odašilju kroz ovu kolaboraciju je da ne dopustimo drugima da nam vežu krila, da budemo slobodni i svoji te da se oslobodimo svih okova koji nas vežu. Zajednička suradnja osvojit će slušatelje svojim moćnim tekstom o oslobođenju i samoizražavanju, upečatljivom melodijom i majstorski odsviranim gitarskim dionicama. Navodi Ravno do dna.

U svijetu u kojem su osobne slobode stalno ugrožene, bend se osjeća pozvanim podsjetiti ljude na važnost da ostanu vjerni sebi. “Danas je sloboda svakog čovjeka ugrožena na razne načine, u mnogim sferama života, ratovi, korporacije, korupcije, razne vrste podjela rasne nacionalne, vjerske… razna robovanja modernog društva. Mi Vam dajemo dio svoje slobode koju imamo u glazbi u našim pjesmama,” poručuju 4 Hombres & Flowery naglašavajući oslobađajuću snagu glazbe.

 

Kako bi pojačali utjecaj svoje poruke, bend je na više lokacija snimio i prateći glazbeni video spot koji se fokusira na temu slobode kroz putovanje te dočarava bit oslobođenja i avanture. Naime, u videu se pojavljuje atraktivan zeleni Renault 4, koji je velikodušno ustupio restaurator starinskih automobila i motora Nikica Mostar. Video koji je režirao i snimio talentirani Matt Hellyer odiše nostalgičnom retro vibrom koja podsjeća na sedamdesete godine prošloga stoljeća, dodajući još jedan sloj dubine samom pripovijedanju.

“Bili smo slobodni da pozovemo legendu rocka na ovim prostorima, Srđana Gojkovića Gileta, koji nam je dao u pjesmi dio svoje slobode te sa svojim zvukom gitare unio i dah Električnog orgazma u pjesmu,” otkrivaju 4 Hombres & Flowery o svom gostu koji je dao dodatnu dimenziju pjesmi.

U rujnu 2023. godine snimatelj i producent Matt Hellyer snimio ih je uživo u studiju ”Maci” u Jajcu, gdje su zabilježeni i svi njihovi dosadašnji uratci. Time je kreativni proces benda ostao ukorijenjen u njihovom poznatom okruženju. Za glazbu pjesme “Sloboda” zaslužan je Darko Knežević, tekst je napisao Mersad Pivčić, dok su za aranžmane zaslužni Darko Knežević, Mersad Pivčić, Amel Brkić, Sabahudin Hajder, Majda Đonlagić i Srđan Gojković – Gile.

Svoju gitarsku dionicu Gile je snimio u beogradskom studiju “Klinika Petrović” koristeći wah pedalu i pojačalo, dok je svoj dio spota snimio u živopisnoj Barceloni, dodajući ovom projektu internacionalnu notu. Upravo je Giletov gitaristički rad nadopunio zvuk 4 Hombres & Flowery, stvarajući skladnu mješavinu koja je istovremeno zadivljujuća i nadahnjujuća.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok