• Short title article: Sjednica vijeća

OO HDZ BiH Tomislavgrad obratio se priopćenjem za javnost povodom događanja na posljednjoj, 23.sjednici Općinskog vijeća Tomislavgrad.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

Ad hominem (latinski “prema čovjeku” ili “prema osobi”), je skraćenica za argumentum ad hominem i pokušaj je negiranja istinitosti neke tvrdnje ukazivanjem na negativne karakteristike ili vjerovanja osobe koja je iznijela tu tvrdnju kao takvu.

Navedena definicija najbolje opisuje način rasprave načelnika Općine Tomislavgrad, Ivana Buntića.

U nedostatku argumenata, uz karakterističnu dozu bahatosti, iz sjednice u sjednicu izbjegava odgovoriti na konkretna pitanja i umjesto odgovora, oporbenim vijećnicima servira uvrede i difamacije.

Umjesto da objasni zašto nije ispunio predizborna obećanja o:

– osnivanju poduzetničkog inkubatora,

– oslobađanju mladih poduzetnika općinskih davanja,

– izgradnji klizališta,

– promicanju drugih sportova osim nogometa,

Fokus prebacuje na politički put vijećnika koji mu dva puta postavlja ta pitanja.

Skrećući temu sa lažnih predizbornih obećanja, spočitava navedenom vijećniku mijenjanje stranaka. Istovremeno, predsjednik je općinskog odbora stranke čiji su najvažniji ljudi u politiku krenuli iz Hrvatskog bloka i HDZ-a 1990, da bi nakon toga svoju afirmaciju doživjeli kroz HDZ BiH i na kraju završili u lokalnoj priči zvanoj HNP. Toliko o dosljednosti.
Danas je svima postalo jasno da Načelnik stvarno misli ono što je rekao na prethodnoj sjednici, kako oporbeni vijećnici uopće ne moraju dolaziti na sjednice OV-a te da oni imaju dovoljno ruku za izglasati sve točke dnevnog reda i bez njih. Oporbeni vijećnici su u njegovim očima samo smetnja koja kvari idiličnu sliku koju o njemu po zadatku stvaraju stranačke kolege iz Općinskog vijeća.

Ali tu ga moramo razočarati. Ne samo da će oporbeni vijećnici redovno dolaziti na sjednice, nego će biti sve glasniji i ustrajniji u iznošenju svega onoga što ne valja u našoj Općini.
A materijala nažalost, ne nedostaje.

Što se tiče nacrta proračuna, izdvajanje iznosa od 1% ukupnog proračuna za pomoć gospodarstvu je najbolji pokazatelj što aktualna vlast misli o istom. Više sredstava od cjelokupnog gospodarstva dobiju pojedina javna poduzeća koja su sama na tržištu i generiraju prihode.

Vizija razvoja počinje i završava sa asfaltiranjem cesta, a u gospodarskoj zoni umjesto proizvodnog pogona, gradi se upravna zgrada javnog poduzeća.

Na kraju imamo i jedan savjet za Načelnika.

Prenesite osobi koja Vam je pisala govor vezan za problematiku izgradnje energetskih objekata oko Buškog jezera, da sve informacije vezane za istu može dobiti od Vašeg koalicijskog partnera iz HDZ-a 1990, koji sjedi za stolom s ljudima zaslužnim za plasiranje te priče u javnost.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok