• Short title article: Izbori u Hrvatskoj

Na biračkim mjestima u sjedištima diplomatskih misija i konzularnih ureda Republike Hrvatske u inozemstvu izbori će se održati u utorak 16. travnja 2024. i srijedu 17. travnja 2024.  godine u vremenu od 7,00 do 19,00 sati.

Za birače sa područja Hercegbosanske županije izbori će se održati u Osnovnoj školi „Ivan Goran Kovačić“ u Livnu na adresi: Ulica Župana Želimira br. 19.

Pozivaju se birači da izvrše pregled, dopunu i ispravak podataka upisanih u registar birača na mrežnoj stranici Ministarstva uprave Republike Hrvatske: https://biraci.gov.hr/RegistarBiraca/

Birači koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, ako žele glasovati u inozemstvu, zatražit će PRETHODNU REGISTRACIJU – (ZAHTJEV ZA PRETHODNU REGISTRACIJU.docx (live.com)

Birači koji nemaju prebivalište u Republici Hrvatskoj ili nemaju osobnu iskaznicu s podatkom o prebivalištu u inozemstvu moraju se AKTIVNO REGISTRIRATI – (ZAHTJEV ZA AKTIVNU REGISTRACIJU.docx (live.com)

Birači kojima je izdana osobna iskaznica s podatkom o prebivalištu izvan Republike Hrvatske NE MORAJU SE AKTIVNO REGISTRIRATI već će, po službenoj dužnosti, biti aktivno registrirani prema adresi prebivališta iz e-osobne iskaznice.

Zahtjevi za aktivnu registraciju i prethodnu registraciju, upis ili dopunu mogu se podnijeti zaključno do subote 6. travnja 2024. godine.

Uredno i čitko popunjeni i potpisani zahtjevi uz uvid u identifikacijsku ispravu (preporuka hrvatska osobna iskaznica ili putovnica) mogu se predati osobno u konzulatu RH u Livnu, poslati poštom (Trg Žitarnica 1, Livno) ili na e-mail adresu konzulata: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Detaljnije obavijesti  i obrasci dostupni su na stranici: Ministarstvo pravosuđa i uprave Republike Hrvatske – Obavijest biračima o izborima za zastupnike u Hrvatski sabor (gov.hr)

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok