• Short title article: Zasad nema uhićenih

U Dublinu se na Badnjak dogodila pucnjava u restoranu u kojoj je jedan mladić poginuo, a jedna osoba je ranjena i teško ozlijeđena.

Napad se dogodio u restoranu Browne's Steakhouse u glavnoj ulici u Blanchardstownu oko 20 sati po lokalnom vremenu, piše BBC.

Nakon pucnjave su dvojica muškaraca završila u bolnici James Connolly Memorial, gdje je muškarac u dvadesetim godinama proglašen mrtvim. Sky News piše da policija istražuje je li poginuli mladić napadač.

Drugi muškarac, u četrdesetima, nalazi se na liječenju od prostrjelnih rana i u teškom je stanju, rekla je irska policija. U restoranu će se obaviti tehničko vještačenje, a posla će imati i ured državnog patologa.

Zasad nema uhićenih.

Pucnjava se dogodila pred obiteljima na večeri

RTE je izvijestio da je pucnjava povezana s bandama te da se dogodila pred gostima restorana, uključujući obitelji s djecom koje su jele vani na Badnjak.

Irski premijer Leo Varadkar rekao je da je bio šokiran kada je čuo za oružani napad u glavnom gradu. Varadkar je na X-u objavio da je taj restoran posjetio mnogo puta.

Irska ministrica pravosuđa Helen McEntee osudila je pucnjavu rekavši da je "zloba rezultirala nezamislivom ljudskom patnjom ovog Božića".

"Posebno je odvratno da bilo tko može činiti takvo nasilje pred obiteljima na okupu", dodala je.

Pratite nas na društvenim mrežama Facebook, Instagram, Youtube, TikTok